Raspisana tri javna poziva za pomoć izbegličkim porodicama

Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima AP Vojvodine raspisao je javni poziv za dodelu pomoći u građevinskom materijalu za stambene objekte u vlasništvu izbeglih i raseljenih lica sa boravištem, odnosno prebivalištem na teritoriji AP Vojvodine.

Pomoć se odobrava bespovratno i obezbeđuje se građevinski materijal za sanacije postojećih objekata i za završetak izgradnje započetih stambenih objekata. Maksimalna iznos sredstava za pružanje pomoći po korisniku je do 500.000 dinara u zavisnosti od vrednosne procene materijala koja je potrebna za izgradnju i sanaciju objekta. Javni poziv je otvoren od 27. marta do 27. aprila 2018. godine.

Isto tako, Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima AP Vojvodine raspisao je javni poziv za dodelu pomoći za ekonomsko osnaživanje iz izbegličkih i raseljeničkih porodica. Pomoć se odobrava jednokratno i bespovratno za obavljanje poljoprivredne delatnosti (plastenika sa sistemom za navodnjavanje „kap po kap“, oprema za pčelarstvo ili mašina i oprema za poljoprivredu) u cilju ekonomskog osnaživanja izbegličkih i raseljeničkih porodica i stvaranja materijalnih uslova za njihovu potpunu i trajanju integraciju. Maksimalna vrednost pomoći je 200.000 dinara. Javni poziv je otvoren od 21. marta do 21. aprila 2018. godine.

Uporedo sa ova dva poziva traje i poziv za jednokratnu finansijsku pomoć studentima.

Informacije se mogu dobiti i u maloj sali Skupštine opštine Srbobran, ponedeljkom i petkom od 7 do 9 časova, ili na telefon 062319310 Savka Lazić.