Klipić i drugovi uzeli ceo plen u Somboru

Posle Kuljana, pali su i Somborci. Futsaleri Srbobrana opravdali su zvanje favorita na gostovanju pretposlednjoj ekipi na lestvici Vojvođanske lige u ponedeljak, 26. marta, pa su se sa severa Bačke vratili kući sa tri boda u džepu – 9:6 (4:2).

Momci trenera Dalibora Maglajčevića su posle bledog starta prolećnog dela sezone, kada su u prva dva kola zabeležili poraz i remi, upisali drugu uzastopnu čime su se posle kompletirane 15. runde popeli na treće mesto na kojem su se nalazili većim delom jeseni.

U odsustvu kapitena Aleksandara Šijačića, Srbobrance je protiv Sombora sa trakom na ruci predvodio njegov zamenik Savo Klipić, a koliko su crveno-plavi bili golgeterski raspoloženi i raspucani govori podatak da su, baš kao i Hajduku u prethodnom kolu, devet puta tresli mrežu rivala.

Kapiten – Savo Klipić

Nišanske sprave najbolje je podesio Siniša Đukić koji je metu pogodio u pet navrata, Golub se u strelce upisao dva puta, dok su svoj doprinos konačnom rezultatu jednim golom dali i Pokrajac i Mušikić. Odbrana gostiju malo je popustila u drugih 20 minuta, ali to ovaj put nije bila prepreka na putu ka devetom trijumfu u prvenstvu.

KMF Srbobran: Alen Marković, Borivoj Babin, Srđan Golub 2, Savo Klipić (k), Miloš Martić, Miloš Marjanac, Miloš Pokrajac 1, Labud Mušikić 1, Siniša Đukić 5.

Pred Maglajčevićevim izabranicima sada stoji ekipa Mićko trenda. Beočinci su na tabeli tik ispod Srbobranaca, ali im u kalendarskoj 2018. godini baš i ne cvetaju ruže. U četiri susreta imaju tri poraza i samo jedno slavlje, a hoće li to crveno-plavi umeti da iskoriste biće poznato nakon završetka međusobnog megdana koji je na programu u sportskoj hali u Srbobranu u petak, 30. marta od 20 časova i 45 minuta.

Darko Vujinović

Tabela Futsal lige Vojvodine: