Vojvodina spremnija, set za odbojkaše iz Turije

Nakon što su obezbedili kartu za igranje u Drugoj ligi Sever i sledeće sezone i tako uplovili u mirnu luku, odbojkaši Mladosti su stali pred drugim timom novosadske Vojvodine NS seme. Turinci su u okviru 20. kola u subotu, 24. marta “izašli na crtu“ popularnoj Voši, međutim više od osvajanja seta se nije moglo, pa je konačan rezultat glasio 3:1 (25:23, 19:25, 25:19, 26:24) za crveno-bele.

Mladost je svoj prioritetni cilj ispunila u prošlom kolu kada je na domaćem terenu srušen direktni konkurent za opstanak Botafogo, pa je odmeravanje snaga sa drugom ekipom Vojvodine bila prava odbojkaška poslastica.

Da nisu tek slučajno na trećoj poziciji u šampionatu, Novosađani pokazali su i pred raspoloženom publikom u Turiji. Spremniji gosti poveli su posle neizvesnog prvog seta, a odbojkaši Mladosti nošeni podrškom svojih navijača koji su pravili odličnu atmosferu, uspevaju da vrate meč u egal stanje i unesu neizvesnost u susret.

Greške koje su pravili tokom ključnih poena bile su presudne u tome da treći čin igre pripadne Vojvodini, dok je u četvrtom na delu bila prava klackalica gde je tim iz Novog Sada slavio tek posle produžetka.

Turinci i dalje drže deveto mesto Druge lige Sever, a do završetka lige ostala su još samo dva kola. U nastupajućem Jojkić i društvo sastaće se kod kuće sa Somborcima, dok će dvobojem sa Proleterom u Zrenjaninu pasti zavesa na još uvek aktuelnu sezonu.

Darko Vujinović

Tabela Druge lige Sever: