Fudbaleri Napretka u dubokoj krizi, bez bodova i u Ravnom Selu

Fudbaleri Napretka za razliku od kolega iz Srbobrana i Mladosti iz Turije prošlog vikenda nisu pauzirali zbog loših terena izazvanih snežnim padavinama, ali s obzirom na rezultat možda su poželeli da se to ipak desilo. Naime, Nadaljačani su bili neuspešni na gostovanju u Ravnom Selu gde su u subotu, 24. marta u okviru 18. kola PFL Subotica nadigrani od tamošnjeg Proletera koji je slavio 2:0 (0:0).

Poražavajući podatak o učinku Napretka govori da se igrači ovog kluba osvajanju tri boda nisu radovali već šest rundi, od kada je u početkom novembra prošle godine pobeđen slabašni Horgoš. Isto tako, u poslednjih pet utakmica mrežu protivnika tresli su samo dva puta! Upravo je okršaj sa Proleterom mogao da bude zicer situacija za Nadaljčane da konačno poboljšaju svoj konto u poretku klubova PFL Subotica, ali i momci iz Ravnog Sela upisali su se u ovosezonsku listu dželata Napretka.

Posle uvodnih 45 minuta mreže su mirovale, a fudbaleri Proletera posao su odradili u drugom poluvremenu kada su dva puta matirali golmana gostiju. Oni su se tako radovali prvom trijumfu još od kraja oktobra, pa će im rival iz Nadalja sigurno ostati u lepom sećanju.

Igrači Napretka šansu će morati da potraže u dvoboju sa “fenjerašem“ Suboticom koja je gotovo sigurni putnik za ispadanje u niži rang. Odlična prilika za prekid nezavidnog niza pruža se upravo u ovom susretu koji je zakazan na domaćem terenu za nedelju, 1. april od 16 časova i 30 minuta.

Darko Vujinović

Tabela PFL Subotica: