Srbobrancima dolaze Apatinci, tri boda su imperativ (subota, 15.30)

I posle Mladosti – Mladost. Fudbaleri Srbobrana će nakon domaćinstva Turincima u prvom kolu nastavka prvenstva, na svom stadionu u subotu, 31. marta od 15.30 dočekati još jednu Mladost, ovaj put iz Apatina.

Letimičan pogled na tabelu mogao bi da prevari i upiše Vašarišćanima tri sigurna boda pred početak duela 18. kola, ali na opreznost poziva činjenica da je trenutno pretposlednji klub na tabeli u prva dva prolećna kola nadigrao imenjaka iz Bačkog Petrovca i Slogu iz Čonoplje, dve ekipe koje pripadaju vrhu Vojvođanske lige Sever. Takođe, ni plavi se nisu ovajdili kada su u trećem kolu šampionata gostovali Mladosti. Naime, izabranici, tada trenera Svetozara Sovilja, igrali su bez golova sa Apatincima.

Navijači – podrška je potrebna

Međutim, za razliku od te utakmice, za očekivati je da će se u subotu mreže u Šumici tresti. Igrači kluba iz Proleterske su pet puta matirali protivničke golmane (dva puta sa penala), a istim golgeterskim učinkom mogu da se pohvale i gosti.

Cerovićeva četa, koja će biti na broju, cilja lidersku poziciju i plasman u Srpsku ligu Vojvodine, čime bi Srbobran posle duže vremena poneo zvanje trećeligaša. Za sada, sa samog vrha gledaju ostatak lige, ali bitno je reći da drugoplasirana Tisa iz Adorjana, pored tri boda zaostatka, ima i odigran meč manje.

Opasan – Branislav Hađinac

Pred početak drugog dela Vojvođanske lige Sever jasno je stavljeno do znanja da će znatno osvežen prvi tim plavih sa Vašarišta u svakom okršaju ići na pobedu, bez obzira da li će igrati pred svojim navijačima ili na strani.

Imperativ – šef Nenad Cerović

Dobra uvertira pred okršaj sa Apatincima bilo je prijateljsko odmeravanje snaga sa superligašem Spartakom iz Subotice (2:2), pa je tako na neki način i neutralisana prinudna pauza prošlog vikenda izazvana lošim stanjem terena zbog snežnih padavina, a da li će dobar nalet biti nastavljen i u novom prvenstvenom dvoboju biće poznato posle 90-minutne bitke na stadionu u Šumici.

Darko Vujinović

Tabela Vojvođanske lige Sever: