Slaba posećenost na Vaskršnjem vašaru

Vaskršnji vašar na Trgu republike u Srbobranu održan je u subotu, 31. marta u organizaciji lokalne samouprave, ali utisak je da zbog slabog odziva građana ne može da dobije prelaznu ocenu. Razlog zbog kog Srbobranci nisu u većem broju obišli vašar je nepoznat, ali prodavci su kao mogućnost navodili nedovoljnu obaveštenost, slabu prolaznost i vetar koji je duvao toga dana.

Neki se naveli da je trebao da se organizuje dan ranije, odnosno u petak, kada je pijaca, pa bi samim tim ljudi više cirkulisali u blizini. Ipak, oni koji su posetili Vaskršnji vašar mogli su da na tezgama vide i kupe prepoznatljive slatkiše, čokoladne zeke i jaja, kolače, ručno heklane lutke, domaći med i druge stvari.

Jedan od prodavaca, Vladimir Jojkić je u razgovoru za naš radio priznao da je solidno prošao, uprskog tome što je bilo nedovoljno ljudi.

– Nudim domaće kolače, mini kuglofe u dve vrste i sitne kolače koji su nešto prefinjeniji nego uobičajeni i dekupaž u raznim varijantama za domaćice koje vole takvu vrstu umetnosti – poručio je on i dodao planira da se sa svojim proizvodima redovno pojavljuje na pijaci i svim manifestacijama u Srbobranu i okolini.

Darko Vujinović