Silni futsaleri Srbobrana, po dva gola Klipića i Mušikića

I Beočinci su poklekli pred Srbobrancima! Raspucani futsaleri trenera Dalibora Maglajčevića su blistavom partijom u drugom poluvremenu dvoboja 16. kola Vojvođanske lige u petak, 30. marta oduvali sa parketa ekipu Mićko trenda rezultatom 8:4 (2:2) i tako još jače zacementirali treću poziciju u poretku klubova.

Da se posle usporenog starta polusezone nalaze u odličnoj formi, crveno-plavi su dokazali novom, trećom uzastopnom pobedom, izgradivši za sada, malu seriju dobijenih prvenstvenih okršaja. Beočincima se pak, nalaze u dijametralno suprotnoj situaciji. U poslednjih šest susreta, dobili su samo jedan, a tom negativnom nizu, svoj doprinos sada je dao i KMF Srbobran.

Posle izjednačenog rezultatskog stanja nakon prvog poluvremena (2:2), gde su mrežu gostiju tresli zamenik kapitena Savo Klipić, preciznim udarcem u 9. minutu i Miloš Marjanac na isteku prvog poluvremena (19), Maglajčevićeva četa se se u drugom delu igre razgoropadila.

Čuvar gola tima iz Beočina je šest puta morao da vadi loptu iz mreže, jer su se ređali pogoci Siniše Đukića (21.minut), kapitena Aleksandra Šijačića (26), ponovo odličnog Save Klipića (30) i kadetskog reprezentativca Srbije Zorana Arđeljana (39), dok je dva puta u strelce za samo tri minuta upisao Labud Mušikić (37. i 40. minut) koji je poslednjim golom praktično overio tim Mićko trenda.

KMF Srbobran: Alen Marković, Savo Klipić 2, Siniša Đukić 1, Srđan Golub, Miloš Marjanac 1, Aleksandar Šijačić (k) 1, Miloš Martić, Labud Mušikić 2, Borivoj Babin, Zoran Arđeljan 1, Luka Čobanov, Natan Žarkovački.

Crveno-plavi zauzimaju treće mesto na tabeli, sa dva trijumfa manje od drugoplasiranog Novog Sada, a naredni izazov za Srbobrance biće Pčinja iz Karavukova sa kojom će podeliti megdan pred očima svojih navijača posle praznika.

Darko Vujinović

Tabela Futsal lige Vojvodine: