Turinci očajni u gostima, Nadaljčani odmarali

Čini se da fudbaleri Mladosti ove sezone gube na gostovanjima, pre nego što uopšte i krenu na ista. Neverovatan niz poraza na strani nastavljen je i u Pačiru u okviru 18. kola Vojvođanske lige Sever gde su Turinci u subotu, 31. marta deklasirani od ekipe Bačke pravim “pokerom“ golova – 4:0.

Gde leži problem kada se utakmice ne igraju na domaćem terenu, u glavama igrača ili nečem drugom, za sada nije uspeo da dokuči ni trener kluba iz Turije Dragan Tepavčević. Mladost sa samo jednim remijem i osam izgubljenih megdana u gostima pripada društvu ekipa sa najslabijim učinkom na protivničkim terenima u prvenstvu.

A Bačka se i sama potrudila da pruži doprinos ovim poražavajućim statističkim podacima. U mrežu rivala loptu je smestila četiri puta, dok im je odbrana bila neprobojna tokom svih 90 minuta susreta, pa su ovom pobedom prišli Turincima na samo bod razlike.

Tepavčevićevi izabranici su taman u prošlom kolu zabeležili prvi trijumf nakon šest mečeva posta, ali su se već sada vratili starim navikama. S obzirom da će u novoj rundi Vojvođanske lige Sever ponovo gostovati, sada Zadrugaru iz Srpskog Miletića, u nedelju, 8. aprila od 15.30, teško je očekivati pozitivan ishod. Ali sačekajmo, ipak, kraj tog vaskršnjeg duela.

Tabela Vojvođanske lige Sever:

Sa druge strane, fudbaleri Napretka su prethodnog vikenda pauzirali u šampionatu PFL Subotica, zbog neparnog broja učesnika u toj ligi, pa Nadaljčani će novu utakmicu odigrati u sredu, 4. aprila od 16.30 kada će u Novom Kneževcu “izaći na crtu“ trećeplasiranom Obiliću.

Darko Vujinović