Razigrani odbojkaši iz Turije nadigrali Somborce

Polako se spušta zavesa na sezonu u Drugoj ligi Sever, sve nepoznanice su rešene, a u pretposlednjem, 21. kolu odbojkaši Mladosti slavili su kod kuće nad ekipom Sombora u subotu, 31. marta i to nakon bitke u pet setova – 3:2 (16:25, 25:20, 25:22, 19:25, 15:10).

Turinci se nalaze na bezbrižnoj devetoj poziciji tabele, opasnost od proklizavanja na neko niže mesto više ne postoji, pa su mogli da rastrećeno nastupe protiv gostiju sa severa Bačke.

Dueli sa Somborcima su retko kad završavani bez taj-brejka, a tradicija nije izneverena ni ovoga puta. Na sreću, zadovoljniji sa terena izašli su domaći igrači, iako su u utakmicu ušli ukočeno i usporeno, pa zbog toga nisu mogli da pronađu rešenje za odlične protivničke srednjake. Međutim, već u naredna dva čina situacija se menja, Mladost u drugom i trećem setu pojačava servis, remeti prijem odbojkaša Sombora, što je bio razlog za izostanak njihovih napada po sredini, a Turinci tada kreću u pravu ofanzivu.

Situacija se preokreće, domaći su se izborili za prednost od 2:1 u setovima. Da nemaju nameru da lako odustanu, gosti su dokazali kada su izjednačili i uveli meč u produžetke, ali raspoloženi tehničar Marić, srednji bloker Bigić i primač Jojkić su skoro svaki napad pretvarali u direktne poene.

Kao nagrada za odličnu partiju stigao je osmi trijumf u prvenstvu, a podršku na tom putu ekipi Mladosti pružila je fantastična publika koje je svoje miljenike bodrila do samog kraja.

Ljubitelji odbojke u Turiji imaće priliku i da isprate odbojkaše na zasluženi odmor, jer je oproštaj od ove takmičarske godine zakazan za subotu, 7. aprila od 19 časova, kada će Jojkić i drugovi dočekati petoplasirani Proleter iz Zrenjanina.

Darko Vujinović

Tabela Druge lige Sever: