Ukupno 3,3 miliona dinara za Gimnaziju i vrtić “Palčić“

Predškolska ustanova “Radost“ i Gimnazija i ekonomska škola “Svetozar Miletić“ iz Srbobrana dobile su podršku Pokrajinske vlade na konkursu za finasiranje i sufinansiranje rekonstrukcije, adaptacije, sanacije i investicionog održavanja objekata ustanova osnovnog, srednjeg obrazovanja i vaspitanja, učeničkog standarda i predškolskih ustanova na teritoriji AP Vojvodine za 2018. godinu.

Za investiciono održavanje unutrašnjih gasnih instalacija i instalacija grejanja u objektu „Palčić“ Predškolske ustanove „Radost“ izdvojeno je 416.000, dok je za sanaciju objekta Gimnazije i ekonomske škole „Svetozar Miletić“ obezbeđeno 2,9 miliona dinara.

Ovim projektom predviđena je zamena dela prozora na objektu, a slični radovi izvode se i na drugim objektima ustanova obrazovanja.

– U toku je zamena unutrašnje stolarije u Osnovnoj školi “Jovan Jovanović Zmaj“, dok se zamena prozora priprema i u pojedinim vrtićima PU “Radost“, za šta je donacija, takođe obezbeđena od Pokrajinske vlade. Dobra saradnja lokalne samouprave i Pokrajinske vlade, uspostavljena prošle godine, nastavlja se i ove, i rezultat je dobro pripremljenih projekata i planova u službama opštine Srbobran, institucijama i ustanovama, i rešenosti Pokrajinske vlade da stalnom podrškom jedinicama lokalne samouprave razvija sve gradove i sva mesta – saopšteno je iz opštine Srbobran.

Ugovore o finansiranju projekata u ukupno 53 ustanove u Vojvodini, uručio je u sredu, 4. aprila predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, a iz budžeta AP Vojvodine za ovu namenu izdvojeno je 150,4 miliona dinara.

Predsednik Mirović je istakao da Pokrajinska vlada neće stati na ovom konkursu i najavio da će u julu biti raspisan novi konkurs sa novim sredstvima.

– Mnogi nisu verovali da će se ovaj program sprovesti i da će trajati u kontinuitetu. On se ne može završiti dok se u svim osnovnim i srednjim školama, predškolskim ustanovama i učeničkim domovima u Vojvodini ne saniraju i rekonstruišu objekti i obezbedi energetska efikasnost –  rekao je Mirović i podsetio da su prošle godine iz pokrajinskog budžeta podržana 122 projekta, te da su izvedeni radovi u 109 ustanova.