Odbojkašice Elan Voleja konačno slavile!

Dugo su čekale igračice Elan Voleja da se raduju pobedi, a kakav je taj osećaj podsetile su se posle više od mesec dana jer su u pretposlednjem, 22. kolu Druge lige Sever u subotu, 31. marta u Pančevu rezultatom 3:1 (25:18, 23:25, 25:21, 25:21) savladali Odbojku 013, klub koji je već viđen za ispadanje u niži rang.

Iako je ovaj trijumf stigao u samoj završnici prvenstva, značaj mu se ne može umanjiti, pogotovo ako se zna da je to drugo slavlje u  gostima mladih Srbobranki ove sezone. Jedini do sada uzeti bodovi na strani osvojeni su početkom februara u Kikindi, kada su odbojkašice Elana delile megdan sa “fenjerašem“ lige (pobeda od 3:0).

Bitno je reći i da im je ova ukupno peta pobeda u takmičenju u kojem nastupaju donela, posle duže vremena, i skok na za jedno mesto na tabeli, ali za taj napredak mogu da zahvale lideru Rumi koja je nadigrala Maks iz Šida, dosadašnji devetoplasirani tim. Međutim, sada su pozicije rotirane, pa igrače iz Srbobrana zauzimaju deveto mesto u poretku klubova Druge lige Sever.

Seniorke Elan Voleja odlično su započele utakmicu u Pančevu, dobivši prvi set, ali domaće su uzvratile već u sledećem. Da u njima gori želja za pobedom, Srbobranke su dokazale u naredna dva čina okršaja sa ekipom Odbojke 013, gde identičnim rezultatom (25:21) stižu do trećeg dobijenog seta i zasluženog trijumfa, prvog posle 18. februara.

Kraj aktuelne sezone zakazan je za subotu, 7. april, a odbojkašice Elana će se u poslednjem kolu od 19.30 sudariti sa prvoplasiranom Rumom koja je obezbedila plasman u Prvu B ligu. Rasterećene i neopterećene rezultatom, imaće priliku da pred svojim navijačima u Srbobranu pruže partiju kojom će staviti tačku na ne baš tako uspešnu takmičarsku godinu.

Darko Vujinović

Tabela Druge lige Sever: