Košarkašice prikočile u Beogradu, revanš već u nedelju kod kuće

Nedostatak želje i energije, očajan šut i propusti u defanzivi koštali su košarkašice Srbobrana poraza od novobeogradskog Radničkog u sredu, 11. aprila. U četvrtom kolu plej-ofa Druge lige Sever zabeležen je drugi poraz, od kog izabranice Slobodana Subića moraju što pre da se oporave, jer već u nedelju sledi druga epizoda okršaja sa istom ekipom.

Utakmica koja je izgubljena rezultatom 51:39 govori koliko su mlađane Srbobranke bile neprecizne u svojim pokušajima da poentiraju. Podatak da su najefikasnije bile u poslednjoj deonici kada su ubacile 14 koševa govori sam za sebe. Pre toga su u prvoj četvrtini imale šest, u narednoj devet, dok u u trećoj upisale poen više.

Verovatno misleći da će se dobri procenti šuta protiv Topolčanke samo nastaviti protiv Beograđanki, Subićeve devojke nisu uspele da pronađu odgovarajući ritam koji bi na kraju možda doneo drugačiji ishod. Olako shvatanje protivnika nikad nije poželjno, ali upravo su to Srbobranke učinile ovoga puta.

Iz igre su pogodili samo 14 puta iz 76 pokušaja, a uz to, domaćoj ekipi Radničkog su dozvolile pregršt skokova u napadu koji su rivalkama omogućavali previše koševa iz drugih ili trećih napada. Međutim, ono što zabrinjava, s obzirom na svest devojaka o važnosti meča, je nedostatak odgovarajuće želje, što je i rezultiralo pomenutim lošim procentima šuta i propustima u defanzivnim zadacima, kao i stvaranjem uslova za lake i brze poene Beograđanki.

Trener Subić, sa razlogom, nije bio zadovoljan partijom svojih pulenki. Naglašava da su njegove igračice uletele u klasičnu psihološku zamku koja je karakteristična za mlade timove, a to je da posle jednog sjajnog šuterskog okršaja, obično sledi opuštanje.

– Na žalost, jako loša utakmica sa naše strane. Timski duh nije bio prisutan na odgovarajućem nivou i ovo je opomena za nas pred revanš. Pozivamo sve naše navijače da dođu i bodre nas sa tribina kao i do sada, kako bi nam pomogli u susretu koji predstavlja prekretnicu u plej-ofu – poručuje Slobodan Subić.

A drugo odmeravanje snaga sa novobeogradskim Radničkim na programu je u srbobranskog sportskoj hali u nedelju, 15. aprila od 16 časova.

Darko Vujinović

Tabela: