Turincima opet kobno gostovanje, potop Nadaljčana

Trijumf u gostima je nemoguća misija za fudbalere Mladosti ove sezone. Dok na svom terenu ne prepuštaju sav plen rivalima, na strani je situacija potpuno drugačija. Samo bod u 11 utakmica govori više od reči, a igrači kluba iz Turije ovaj put su poklekli u Gložanu.

Da ništa ne štima u redovima Mladosti kada se igra na gostujućim terenima, jasno je već odavno, a takvu situaciju je u 21. kolu Vojvođanske lige Sever iskoristila i Budućnost koja se u nedelju, 15. aprila radovala prvoj pobedi posle mesec dana posta – 3:0 (1:0).

Kao naručeni došli su im Turinci, koji se takođe nalaze u lošoj formi, jer su u prethodnih deset okršaja imali svega jednu upisanu “trojku“. Takođe, računajući i duel sa ekipom Budućnosti, a bez martovskog meča sa BSK-om gde su dali dva gola, fudbaleri Mladosti nisu tresli protivničku mrežu čak deset kola!?

Neefiksanost je dakle, glavna boljka ovog tima koji je “skliznuo“ za tri pozicije na tabeli, a od dva loša u dvoboju odigranom u Gložanu, uspešniji su bili domaći. Posle prvih 45 minuta imali su minimalnu prednost, a posao su završili u drugom delu igre kada su još u dva navrata savladali gostujućeg golmana.

A pogled na raspored možda će bar malo da izmami osmeh na lice Turinaca. Naime, četa novog trenera Nebojše Bojovića će u nedelju, 22. aprila od 16 sati dočekati Polet iz Karavukova, a sedam dana kasnije Tekstilac iz Odžaka.

Tabela Vojvođanske lige Sever:

Napredak pak, nije nastavio na krilima pobede nad Sentom. Odmeravanje snaga u Panoniji sa istoimenim timom u okviru 22. kola PFL Subotica neće ostati u lepom sećanju Nadaljčanima. Fudbaleri Napretka su u subotu, 14. aprila “izašli na crtu“ jedanaestoplasiranom klubu prvenstva, koji poput njih nije u zavidnoj formi, ali raspucao se baš protiv momaka koji brane boje ekipe iz srbobranske opštine – 4:0 (2:0).

Četiri pogotka, po dva u svakom poluvremenu bilo je dovoljno za rutinsko odrađivanje posla protiv Nadaljčana kojima preti ispadanje u šesti, najniži rang takmičenja, pošto se nalaze u opasnoj zoni, na pretposlednjem mestu.

U subotu, 21. aprila sa početkom u 17 časova imaju zakazan megdan sa petoplasiranim Vinogradarom iz Hajdukova. A da li će se fudbaleri Napretka konačno trgnuti i postati svesni situacije u kojoj se nalaze, biće poznato već u narednih nekoliko kola šampionata.

Tabela PFL Subotica:

Darko Vujinović