Srbobran nastavlja trku za titulu, Tekstilac stiže u Šumicu (subota, 16č)

Nastavlja se trka za šampionsku titulu i direktan plasman u Srpsku ligu Vojvodina. Dva imena su se iskristalisala kao najveći kandidati za obezbeđivanje vize u viši rang takmičenja – Srbobran i Tisa iz Adorjana. Nema sumnje da dva velika rivala jedva čekaju međusobno odmeravanje snaga koje je zakazano za Đurđevdan, ali pre toga moraju da odigraju još tri meča.

Plavi sa Vašarišta će u subotu, 21. aprila od 16 časova biti domaćini Tekstilcu iz Odžaka rešeni da u 22. kolu Vojvođanske lige Sever produže pobednički niz koji se protegao na sedam utakmica. Dobra vest za stratega Nenada Cerovića je što može da računa na sve igrače, jer se Nikola Vujičić posle suspenzije vraća u sastav, dok se Marko Đorović oporavio od povrede.

Pohod – Ekipa Srbobrana

Dakle, maksimalno naoštreni i puni samopouzdanja prvotimci Srbobrana jurišaće po nova tri boda koja će im produžiti vladavinu na samom vrhu tabele. Prvi pratioc Tisa će bez sumnje čekati svoju šansu da preokrene trenutno stanje na prvenstvenoj lestvici, ali dobra okolnost po fudbalere kluba iz Proleterske je činjenica da sve zavisi od njih samih.

Ofanziva – Aleksandar Marjanov

U prošlom kolu je na stadionu u Šumici demoliran Polet iz Karavukova (6:1), a da će protiv ekipe iz Odžaka biti teže ponoviti tako ubedljiv trijumf, govori podatak da je Tekstilac pre 20 dana minimalcem savladao drugoplasiranu Tisu u sred Adorjana.

Taktika – Nenad Cerović

Takav rezultat može se protumačiti kao poziv na oprez Cerovićevim izabranicima koji ne smeju biti uljuljkani serijom pobeda. Nova “trojka“ biće najbolji odgovor glavnom konkurentu za Srpsku ligu.

Darko Vujinović

Tabela Vojvođanske lige Sever: