Radetić opet v.d. direktora “Graditelja“, ozvaničena ostavka Šimprage

Dvadeseta sednica Skupštine opštine Srbobran protekla je u znaku reizbora Đorđa Radetića za vršioca dužnosti direktora Javno-komunalnog preduzeća “Graditelj“ i ozvaničenja neopozive ostavke člana Opštinskog veća Todora Šimprage.

Poslednja sednica lokalnog parlamenta, održana u četvrtak, 26. aprila trajala je tri sata, a u okviru dnevnog reda imala 11 tačaka. Najviše vremena za raspravu odneo je Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja na teritoriji opštine Srbobran za 2018. godinu, kao i gore pomenuto rešenje o imenovanju vršioca dužnosti direktora JKP “Graditelj“.

Naime, Đorđe Radetić je nakon isteka godinu dana od kako je po prvi put postavljen na tu funkciju, ponovo izabran na mesto prvog čoveka srbobranskog komunalnog preduzeća na isti vremenski period.

Isto tako, Skupština opštine donela je rešenje kojim se konstatuje da je Todoru Šimpragi, doskorašnjem članu Opštinskog veća zaduženom za sport, omladinu i turizam prestala funkcija na osnovu neopozive ostavke koju je podneo 9. aprila. Iz razloga što nije smenjen, već je sam napustio mesto u Opštinskom veću, rasprava u lokalnom parlamentu po ovom pitanju nije vođena.

Pored pomenutih tačaka, usvojen je i zapisnik sa prethodne sednica, zatim Elaborat o opravdanosti otuđenja neizgrađenog građevinskog zemljišta radi realizacije investicionog projekta “Izgradnja proizvodnog pogona za proizvodnju radnih uniformi na parceli 5858/4 KO Srbobran“, kao i tri Izveštaja o radu za prethodnu godinu koji se tiču Narodne biblioteke Srbobran, Mesne zajednice Turija i Štaba za vanredne situacije Opštine Srbobran.

Takođe, odbornici su prihvatili i Rešenje o izmeni Rešenja o imenovanju predsednika i članova Nadzornog odbora JKP “Graditelj“ Srbobran, a sednica lokalne Skupštine je, kao i uvek, završena odborničkim pitanjima.

Inače, tokom svakog govora odbornika Grupe građana Branko Gajin, Zorana Jankovića, sve odbornice su, kao što je ranije najavljeno, demonstrativno napuštale Veliku salu izražavajući na taj način protest zbog njegove uvredljive izjave koju je uputio predsednici Skupštine Mileni Alargić na prošloj sednici.

Darko Vujinović