Srebrne Srbobranke vicešampionke Srbije u basketu!

Srbobran je dobio vicešampionke države na školskom prvenstvu u basketu tri na tri! Učenice Gimnazije i ekonomske škole “Svetozar Miletić“ iz Srbobrana, Tamara Ivkov, Mirjana Đokić, Jelena Gajinović i Nevena Zorić su se u sredu, 25. aprila predvođene profesorom fizičkog vaspitanja Slobodanom Rakićem u Beogradu okitile srebrnim medaljama, a kući su se vratile i sa peharom u rukama.

Srebrne devojke – Nevena, Tamara, Mirjana i Jelena

Ovaj rezultat za divljenje ujedno predstavlja i najveći uspeh u istoriji školskog sporta opštine Srbobran. Devojke su na terenu sportske hale Dečijeg kulturnog centra “Majdan“ u prestonici redom rušile ekipe iz Pirota, Paraćina, Novog Sada i Kragujevca, dok su svoj pohod na titulu prekinule u finalu kada su ih savladale rivalke iz Stare Pazove.

Inače, do društva najboljih osam timova na državnom školskom prvenstvu Tamara, Mirjana, Jelena i Nevena, koje brane boje ŽKK Srbobran, stigle su nakon drugog mesta na okružnom takmičenju i osvajanja prve pozicije na međuokružnom nadmetanju čime su obezbedile kartu za Beograd.

Uspešne – Košarkašice sa profesorom Rakićem i direktorkom Tutorov

Profesor Slobodan Rakić koji je sa klupe vodio ove četiri devojke do srebrnog odličja za naš radio poručuje da su se posle plasmana među osam najboljih ekipa Srbije nadali uspehu.

– Samim pojavljivanjem na završnom takmičenju smo već ostvarili početni cilj i rastrećeno smo otputovali za Beograd. U finalu smo, kao boljima od nas, sportski pružili ruku vršnjakinjma iz Stare Pazove koje su sasvim zasluženo trijumfovale. Sve čestitke Tamari, Mirjani, Jeleni i Neveni, primerenim učenicama i odličnim sportistima. Ovaj ogroman uspeh je samo posledica kvalitetnog klupskog rada, a isto tako je dokaz svetle budućnosti srbobranske ženske košarke – poručio je prezadovoljni Slobodan Rakić.

Darko Vujinović