Pobeda nad Somborcima kao obaveza pred derbi sa Tisom (subota, 16.30)

Orni, raspoloženi i spremni za nastavak puta ka tituli fudbaleri Srbobrana dočekaće Radnički iz Sombora u subotu, 28. aprila od 16 časova i 30 minuta. Bez lakše povređenih kapitena Nikole Kosovića i standardnog štopera Darka Tešanovića koji se čuvaju za derbi sa Tisom sledećeg vikenda, plava mašinerija u 24. kolu Vojvođanske lige Sever želi još jednu pobedu kao uvertiru za utakmicu sezone sa ekipom iz Adorjana.

Složno – Ekipa Srbobrana

Značaj upisivanja nova tri boda je nemerljiv, kada se zna da Tisa diše za vratom i zaostaje za upravo jedan trijumf. Zadatak trenera Cerovića pred okršaj sa Somborcima biće da svojim izabranicima usredsredi glave isključivo na Radnički, jer bi svako razmišljanje o najvećem rivalu i prvom takmacu za lidersku poziciju moglo da bude kobno za prvotimce kluba iz Proleterske.

Adut – Aleksandar Marjanov

Vašarišćani gospodare prvenstvom ovog proleća, poput uragana za sobom ostavljaju pustoš i poražene, nemoćne protivnike koji bezuspešno pokušavaju da obore silovite Srbobrance. Maestralan niz od devet pobeda (računajući i dve sa kraja prvog dela sezone) donosi neophodno samopouzdanje u redove plavih kojima sa klupe sjajno komanduje cenjeni stručnjak Nenad Cerović.

Dosadašnji učinak ekipe pod njegovim vođstvom pokazao je da je uprava povukla pravi potez kada se odlučila da ukaže poverenje strategu koji je pre 13 godina spasao tadašnji Elan od ispadanja iz Srpske lige Vojvodina, a plasman u taj treći rang takmičenja označen je kao prioritet ove sezone.

Pogodak – Nenad Cerović

Nova prepreka koju je potrebno preskočiti na stazi ka ostvarenju te misije je somborski Radnički. Iako zauzima četvrtu poziciju u šampionatu, u poslednje vreme ne mogu da se pohvale dobrom formom, pa su tako prethodna četiri meča završilli porazima, a za to vreme postigli su samo jedan pogodak.

Zid – Dejan Kronić

Srbobranci pak mogu da istaknu činjenicu da prvi golman Dejan Kronić nije vadio loptu iz mreže već 585 minuta, ili drugačije rečeno, ni jednom nije kapitulirao, dok njegove kolege iz polja na drugoj strani terena terorišu protivničke odbrane.

Svi ovdašnji ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svetu i navijači plavih sa Vašarišta, kao i rukovodstvo i ekipa na čelu sa trenerom ne bi imali ništa protiv da se ovakve lepe priče i hvalospevi na njihov račun nastave i posle gostovanja Somboraca. A sve ostaje na onoj jedanaestorici koji budu istrčali na travnati tepih stadiona u Šumici.

Darko Vujinović

Tabela Vojvođanske lige Sever: