“Bardovci“ se sa prestižnog festivala vratili ovenčani nagradama

Izvođački sastav KUD-a “BARD“ se sa festivala “Jaseničko prelo“ u Smederevskoj Palanci vratio sa tri osvojene nagrade. Tradicionalni festival takmičarskog karaktera je u subotu, 28. aprila održan po 14. put, a debitantski nastup “Bardovaca“ očigledno je ostavio snažan utisak na stručni žiri koji je odlučio da im dodeli vredna priznanja.

Najbolja kod  ženskih igrača bila je Ana Paroški, najviša pozicija “Bardu“ pripala je i za mešovitu pevačku grupu, dok se za kategoriju orkestar mogu podičiti trećim mestom.

Ovo kulturno-umetničko društvo iz Srbobrana nastupilo je sa mešovitom pevačkom grupom sa pesmama “Đurđele momo“ i “Sve ptičice zapjevale“, a zatim su članovi “Barda“ odigrali “Splet igara i pesama iz Banije“ koreografa Dragana Milivojevića. Sudeći po burnom i dugotrajnom aplauzu publike, ali i oceni žirija, bili su odlični.

Na festivalu u Smederevskoj Palanci je, pored srbobranskog, učestvovalo još sedam KUD-ova  – domaća “Goša“,“Bubušinac“ iz istoimenog mesta, Kulturni centar “Mladost“ iz Futoga, novosadsko Udruženje “Veliko kolo“, Društvo za kulturu “Kablovi“ iz Jagodine, “Kostolac“ iz Kostolca i niški KUD “Abrašević“.

Svaki KUD je odigrao po jednu koreografiju i izveo pevačke tačke u izvođenju solista ili pevačkih grupa. Žiri koji je, pored oduševljene publike, budno pratio program kao predsednik predvodio je Goran Mitrović, prvak Nacionalnog ansambla “Kolo“, diplomirani vaspitač specijalista za tradicionalne  igre i master audio vizuelni umetnik koreograf, dok su članovi bili profesor muzike Željko Radovanović i doskorašnji umetnički rukovodilac KUD-a “Goša“ Predrag Marković.

Iz “Barda“ upućuju sve čestitke na račun njihovih igrača i pevača, koreografu i umetničkom rukovodiocu Draganu Milivojeviću, kao i šefu orkestra Nikoli Krivokapiću.

Napomena: Fotografije su sa ovogodišnjeg Svetosavskog koncerta u Srbobranu