Osnovci iz Nadalja trčali kros, diplome najbržima

Osnovna škola “Žarko Zrenjanin Uča“ u Nadalju je poput svih škola u Srbiji u petak, 11. maja organizovala kros RTS-a, a oko 85 učenika od petog do osmog razreda ove osmoletke trčalo je na terenu fudbalskog kluba Napredak.

Po troje najbržih dečaka i devojčica u svakoj generaciji nagrađeno je diplomama koje je uručivao nastavnik fizičkog vaspitanja Zoran Mijić.

Ovaj kros u Nadalju se na terenu Napretka organizuje već šest godina, tačno onoliko vremena koliko je u “Učinoj“ školi zaposlena sadašnja direktorka Branislava Stanaćev.

– Đaci od prvog do četvrtog razreda su danas bili sprečeni da učestvuju jer se nalaze na jednodnevnom izletu sa učiteljicama u Beogradu, ali zato će trčati u ponedeljak. Što se tiče školske godine, polako je privodimo kraju i svi smo okupirani organizacijom završnog ispita za osmake. Sem proslave maturske večeri, nećemo imati bitnijih aktivnosti do septembra – poručuje naša sagovornica.

Inače, đački parlament nadaljske osnovne škole je nedavno organizovao takmičenje pod nazivom “Ja imam talenat“, a predsednica učeničke organizacije Teodora Krstić navodi da ova vrsta nadmetanja postoji već četiri, pet godina.

– Imali smo dvadesetak učesnika, a mogli smo da vidimo recitacije, pevanje, sviranje i razne fizičke sposobnosti. Pobedu je odnela grupa đaka koja je pevala i svirala, samostalna recitacija osvojila je drugo mesto, dok je pevačima pripalo treća pozicija. Svi oni su nagrađeni peharima i diplomama – istakla je Krstićeva.

Darko Vujinović