Košarkašice stavile tačku na sezonu, misija uspešno završena

Košarkašice Srbobrana okončale su sezonu u kojoj je ostvaren zacrtani cilj. Obezbeđivanje vize za igranje u novoformiranoj Jedinstvenoj B ligi praktično znači da će mlađane izabranice Slobodana Subića i naredne takmičarske godine, kao i ove, igrati u drugom rangu takmičenja, ali treba znati da su izbegle najniži nivo, odnosno treću ligu koja je osnovana.

Poslednje dve utakmica u plej-ofu Druge lige Srbije nisu imali nikakav rezultatski značaj, pošto su Srbobranke još nakon pobede nad Topolčankom osigurale svoje mesto u društvu klubova gore pomenute Jedinstvene B lige.

Sedmo kolo koje je na programu bilo u 28. aprila pred Dunju Lukač i ekipu donelo je izazov u vidu neporažene Novosadske ŽKA. Subićeve pulenke pokušale su da na svom parketu sruše favorita u meču za puki prestiž, ali u toj misiji nisu uspele.

Zabeležen je poraz koji nije uticao na stanje na tabeli, a semafor je na kraju okršaja ispisivao 90:81 (28:19, 19:28, 27:15, 16:19) u korist igračica koje su se bez problema prošetale ligom plasiravši se tako u Prvu žensku ligu Srbije.

Uzdanica – Dunja Lukač

Nedelju dana kasnije, 5. maja, košarkašice Srbobrana zatvorile su sezonu van svoje sportske hale odmeravanjem snaga sa Starom Pazovom. Ni jednoj ekipi ova utakmica nije previše značila jer je odavno bilo jasno da će oba tima gore, a ta činjenica se možda više odrazila na gošće.

Biser – Mirjana Zorić

Konačan rezultat poslednjeg kola plej ofa – 81:52 (24:12, 16:11, 24:7, 17:22) može da bude pokazatelj ležernosti u igri mladih devojaka koje treniraju pod komandom stratega Slobodana Subića, ali, pored toga što su na megdan Pazovčankama otišle oslabljenje, dodatan peh ih je zadesio kada su već u prvoj četvrtini bili lišeni usluga jedne saigračice.

Očekivanja – košarkašice ŽKK Srbobran

Sve to se odrazilo i na broj izgubljenih lopti, više nego što je to bila karakteristika ekipe tokom čitavog šampionata, kao i na previše primljenih koševa od strane rastrčanog domaćina.

Zadovoljstvo – Slobodan Subić

Stigao je poraz koji ne boli, a šef Subić priznaje da su njegove košarkašice morale odigrati bolje u završnom duelu ove takmičarske godine.

– Međutim, nemam šta da im zamerim, imali smo mnogo mečeva ove sezone, dosta njih smo odigrali i iznad granica svojih mogućnosti i izborili smo pobede koje su nas dovele u željeni viši rang. U ovom trenutku to je najvažnije, a mi već sada počinjemo da razmišljamo o novim izazovima – istakao je za naš radio Slobodan Subić.

ŽKK Srbobran 2017/18:

Elena Kaćanski, Marina Kaćanski, Nataša Božić, Jelena Gajinović, Mirjana Zorić, Mirjana Đokić, Tamara Ivkov, Maja Stajkovski, Jelena Ćurčić, Dunja Lukač, Željana Nešebik, Zorana Tanurdžić, Neva Zorić, Nikolina Čobanov.

Darko Vujinović

Konačna tabela: