Rafal Srbobranaca, još jedna pobeda i titula!

Fudbaleri Srbobrana ovog proleća nemaju dostojnog rivala u Vojvođanskoj ligi Sever. Čini se da se na sam pomen imena kluba sa Vašarišta protivnicima već “odseku noge“, jer rezultati koje plavi beleže pod trenerskom palicom Nenada Cerovića ukazuju na snagu njegove čete koja se ogleda u maestralnoj seriji pobeda.

Ona je protiv Preporoda u subotu, 12. maja dobila svoju 12. epizodu (računajući i dva trijumfa sa kraja prvog dela prvenstva), a tim iz Novog Žednika će se, bez dileme, truditi da zaboravi potpuni debakl i pravi potop na stadionu u Šumici. Srbobranci su goste “torpedovali“ sa čak devet lopti koje su im smestili u mrežu, čime su u 26. kolu upisali najubedljiviju pobedu ove sezone – 9:0 (4:0).

Dominacija – Rapsodija u plavom

Ono što je dodatno obradovalo raspucanu Cerovićevu družinu je činjenica da se Tisa iz Adorjana okliznula na meču protiv BSK-a u Bačkom Brestovcu (poraz 2:1), pa sada, četiri runde pre kraja šampionata imaju ogromnih devet bodova prednosti u odnosu na njih, kao i bolji učinak u međusobnim duelima.

Sve ovo govori da Srbobran treba da overi još samo jednu “trojku“ kako bi i matematički rešio pitanje prvaka Vojvođanske lige Sever i automatski obezbedio svoje mesto u Srpskoj ligi, trećem rangu takmičenja.

Pogodak – Nikola Vujičić

Prva meč lopta pruža se već u sredu, 16. maja kada će Vašarišćani putovati u Bački Petrovac na megdan Mladosti koja sa trenutnog trećeg mesta na tabeli ne gaji više nikakve ambicije. Tako rasterećena ne bi trebala da predstavlja problem Kosoviću i drugovima, ali jasno je da ozbiljnost plavih mora da bude na najvišem nivou, u šta niko i ne sumnja.

Nadmoć – Ekipa Srbobrana

Što se tiče okršaja sa Preporodom, od prvog sudijskog zvižduka za stanje na terenu pitao se samo raspoloženi domaćin. Ekipa koja je posle poraza od Srbobrana pala na začelje tabele, “načeta“ je već u 13. minutu kada je najbolji igrač kluba iz Proleterske Srđan Grabež pogodio metu, a prednost je duplirao na isteku prvih pola sata igre. Samo pet minuta kasnije u listu strelaca upisuje se i njegov kolega iz veznog reda Nikola Vujičić, dok je iskusni ofanzivac Aleksandar Ćovin pred završetak poluvremena postavio rezultat 4:0.

Lider – Srđan Grabež

U nastavku šansu je dobio napadač Branislav Hađinac i na sjajan način uzvraća šefu Ceroviću. Naime, drugi deo igre samo što je počeo, a ubojiti centarfor postiže svoj prvi pogodak na utakmici. Još jedan rezervista, mlađani Vuk Španović je golom u 53. minutu samo potvrdio da se crno piše Preporodu, a razigrani dvojac je posle toga još ukupno tri puta nadmudrio protivničkog golmana, Hađinac u dva navrata (67. i 80. minut) i 19-godišnji Španović jednom (77. minut).

Het trik – Branislav Hađinac

Pored silnih pogodaka čija se brojka umalo nije popela na dvocifrenu, Srbobranci su promašili još desetak šansi, a i stativa se tresla tri puta.

SRBOBRAN – PREPOROD (NOVI ŽEDNIK) 9:0 (4:0)

Strelci: Srđan Grabež u 13. i 30. minutu, Nikola Vujičić u 35, Aleksandar Ćovin u 43, Branislav Hađinac u 48, 60 i 80. i Vuk Španović u 53. i 77. minutu. Stadion u Šumici. Gledalaca: 70.

Srbobran: Dejan Kronić, Srđan Bortnik, Nikola Pronek, Borislav Ikrašev, Boban Dašić, Srđan Grabež, Nikola Vujičić, Danilo Pejović, Nikola Kosović (k), Aleksandar Ćovin, Marko Đorović.

Sa klupe su ušli: Nemanja Tešanović, Vuk Španović i Branislav Hađinac.

Dakle, kao što je rečeno, fudbaleri kluba iz Proleterske će pokušati da već u sredu na susretu u Bačkom Petrovcu koji startuje u 16 časova i 30 minuta završe posao oko osvajanja krune, a tada bi dvoboj sa Slogom iz Čonoplje na travnatom tepihu stadiona u Šumici u subotu mogao da bude pravi slavljenički. Igrači će sigurno dati sve od sebe da takav scenario postane realnost.

Darko Vujinović

Tabela Vojvođanske lige Sever: