Fudbalerke ekipe Mladost-Radost slavile nad dečacima u prvom meču

Devojčice između 10 i 15 godina okupljene u novoformiranom ŽFK Mladost-Radost odigrale su u subotu, 12. maja svoju prvu utakmicu protiv dečaka iz kluba sa Rajčura savladavši ih rezultatom 4:1.

Mlade fudbalerke koje su se poželele da budu deo jedinstvenog poduhvata osnivanja Ženskog fudbalskog kluba u Srbobranu su u svom debitantskom meču pod komandom Miloša Drače uspele da ostvare pobedu nad dečacima osnovnoškolskog uzrasta, a da su posle mesec dana treniranja sa njim i te kako spremne pokazale su na terenu stadiona na Rajčuru.

Razigrane i motivisane devojčice uspele su da u četiri navrata zatresu protivničku mrežu. Mia Delović se u listu strelaca upisala dva puta, Teodora Barna i Nikoleta Balaž jednom pogodile metu, dok su rivali dečaci postigli su počasni pogodak.

Za ŽFK Mladost-Radost nastupale su: Snežana Doroslovački, Emese Pajdl, Ivana Vajda, Maria Kovač, Kristina Marton, Leontina Barna, Lila Šerfozo, Mia Delević, Nikoleta Balaž, Teodora Barna, Nikoleta Daroci i Bea Gaudai.

Početak – Miloš Drača

Trener ovih devojčica Miloš Drača, a istovremeno i prvi golman seniorskog sastava kluba, podvlači da je zadovoljan igrom svojih izabranica koje je nedavno preuzeo.

– Ovo nam je bila tek prva utakmica. Na treningu imam oko 15 igračica koje redovno dolaze i vredno treniraju, a nadam se da će se taj broj polako povećavati – istakao je Drača koji je na ovaj način ušao i u trenerske vode.

Darko Vujinović