Fudbaleri Srbobrana osvajači Memorijala “Siniša Gavrilov“!

Mladi fudbaleri Srbobrana, uzrasta između 15 i 17 godina osvojili su jubilarni 10. Memorijalni turnir “Siniša Gavrilov“ koji je u četvrtak, 17. maja održan na stadionu kluba sa Vašarišta.

Ekipa kojom je sa klupe komandovao rođeni brat čoveka u čiju se čast organizuje tradicionalni turnir, Slaviša Gavrilov je u finalu rezultatom 2:1 slavila nad školom fudbala “Bolesnikov“ iz Novog Sada, a pored pehara i medalja, među plave je stiglo i priznanje u vidu najboljeg igrača takmičenja koje je pripalo golmanu Srbobrana Borivoju Babinu.

Pohvale – Đura Gavrilov i Borivoj Babin

Deseti Memorijal okupio je ukupno četiri tima. Pored domaćina, učestovovali su još i TSC iz Bačke Topole, kulski Hajduk junior i pomenuti finalista, škola fudbala “Bolesnikov“ iz Novog Sada, a utakmice su se igrale po sistemu dva puta po 20 minuta.

Zajedno – Svi učesnici turnira

Početni udarac na otvaranju turnira, odnosno utakmici između TSC-a i “Bolesnikova“ izveo je otac pokojnog Slaviše, Đura Gavrilov.

Početni udarac – Đura Gavrilov

Počast – Minut ćutanja u čast Siniše Gavrilova

Prvi polufinalni okršaj pripao je Novosađanima koji su nadmoć krunisali pobedom od 2:0, dok je u drugom okršaju za ulazak u finale viđeno mnogo više neizvesnosti jer su nakon regularnog toka bez golova, odlučivali penali (2:1).

Polufinale – Duel TSC i škole fudbala “Bolesnikov“

U tim momentima, među stativama Srbobrana odbranama se posebno istakao gore pomenuti Babin, što je verovatno bilo i presudno, da pored toga što je njegova ekipa ponela naslov šampiona, bude proglašen za najboljeg igrača turnira.

Borba – Detalj sa finalnog meča

Poraženi iz polufinalnih dvoboja morali su u borbu za treće mesto gde je uspešniji bio Hajduk junior iz Kule, pobedivši TSC sa 2:0, dok su se u velikom finalu posle 40 minuta igre radovali mladi Srbobranci. Nakon stečene prednosti sa bele tačke, puleni Slaviše Gavrilova duplirali su prednost, dok je rival kasnije uspeo samo da ublaži poraz.

Prvaci – mladi fudbaleri Srbobrana

Šampionska ekipa Srbobrana: Borivoj Babin, Stefan Besnilov, Srđan Gašić, Nemanja Komlenić, Milutin Dukai, Konstantin Kurjački, Šandor Balint, Roberto Varga, Miloš Mrđa, Živko Kaćanski, Luka Jolić, Dejan Miković, Mihajlo Srećkov, Artur Kenji, Aleksa Dukić, Marko Molnar, Barnabaš Androcki.

Pehar – Nikola Antonić sa igračem Srbobrana

Nakon ceremonije dodela pehara i medalja, član Upravnog odbora Srbobrana Nikola Antonić podvukao je da su svi u organizaciji zadovoljni, kao i da se moglo videti da će od dece koja su nastupala na terenu stadiona na Vašarištu biti vrhunskih fudbalera.

– Uprava i svi ostali ljudi u klubu u ovu generaciju koja je osvojila turnir polažemo mnogo nade i verujemo da će dati nove prvotimce koji će braniti boje Srbobrana. Ekipe koje su došle su nam bile prve želje i prve su kontaktirane. Videli smo veoma kvalitetan fudbal od svih učesnika, a namerno smo tražili jače protivnike kako bismo se odmerili snage sa njima i videli gde smo. Prvo mesto dovoljno govori – poručio je u razgovoru sa medije Nikola Antonić.

Obećava – Borivoj Babin

On je istakao i golmana Borivoja Babina, nazvavši ga jednom od uzdanica kluba.

– Pokazao je da ima talenat i ako bude nastavio da radi kao što je činio poslednjih šest meseci, možemo očekivati da Srbobran konačno ima svog golmana u seniorskom sastavu – konstatuje Antonić.

Organizacija – Nikola Antonić, Đura Gavrilov, Slaviša Tešanović i Dušan Jolić

Iskoristio je i priliku da se osvrne na činjenicu da su prvotimci predvođeni trenerom Nenadom Cerovićem dan ranije i zvanično osvojili titulu i osigurali mesto u Srpskoj ligi Vojvodina sledeće sezone.

– Ostale su nam još tri utakmice koje sada nemaju takmičarski značaj, ali želimo da ostvarimo sve pobede i ne primimo ni jedan gol do samog kraja. To je naš motiv i nadam se da ćemo uspeti u tome. Prioritetni cilj je ispunjen, a od sledeće takmičarske godine očekujemo lep fudbal u Srbobranu jer ćemo igrati sa Dinamom iz Pančeva, Cementom iz Beočina, Radničkim iz Zrenjanina i drugima dobrim ekipama sa kojima ćemo podeliti megdane  – zaključuje Nikola Antonić.

Zahvalnica – Antonić i Gavrilov

Otac počivšeg Siniše, Đura Gavrilov se zahvalio fudbalskom klubu Srbobranu, učesnicima i medijima i naveo da za njega i njegovu porodicu ovaj Memorijal ima veliki značaj.

– Moj Siniša je bio nadomak toga da bude profesor. Davao je sve od sebe za fudbal, to mu je bila specijalnost i velika ljubav. Puno mi je srce, deca su igrala u njegovu čast, a ja im želim sve najbolje. Oduševio sam se njihovim partijama, rekao bih i da bi mogli da igraju i još boljim klubovima. Bilo je mnogo napetosti i žestine u njima što je za svaku pohvalu, a videlo smo i jako lepe poteze  – govori stariji Gavrilov i dodaje da je njegov drugih sin, Slaviša nastavio bratovljevim fudbalskim putem, kao i da je sve bolji u radu sa mlađim kategorijama.

Taktika – Slaviša Gavrilov

A upravo Slaviša, trener domaće ekipe koja je slavila na turniru, navodi da je cilj pre samog početka bio samo da se pruži maksimum.

– Ja to uvek kažem svojoj ekipi. Rezultat će doći samo kao posledica toga. Zadovoljan sam izdanjem mojih igrača, zaista sam presrećan. Mislim da je Hajduk junior u polufinalu bio za nijansu bolji, ali pobedili smo posle penala. Sreća prati hrabre, sigurno smo je zaslužili. Tu se istakao Babin i rekao bih da je sa razlogom najbolji igrač turnira.

Radost – igrači Srbobrana

Njegovi mladi izabranici do kraja sezone imaju još dva meča, ali Gavrilov priznaje da je završeni jubilarni Memorijal jači od takmičenja u kom se oni nadmeću.

– Ovaj rezultat je samo pokazatelj našeg dugogodišnjeg rada i sada polako ubiramo plodove. Videćemo kako će to dalje izgledati, ali nalazimo se na veoma dobrom putu – završio je razgovor Slaviša Gavrilov.

Darko Vujinović