Deca iz nadaljskog vrtića “Bubamara“ nastupala na “Klincijadi“

Deca iz pripremne grupe vrtića “Bubamara“ iz Nadalja su u ponedeljak, 21. maja učestvovala na 32. “Klincijadi“ u Subotici, najmasovnijoj manifestaciji posvećenoj dečijem stvaralaštvu.

Nadaljski mališani su se u Hrvatskom kulturnom centru “Bunjevačko kolo“ predstavili plesom sirtaki u grčkoj narodnoj nošnji, što je tačka koju su izveli i krajem marta na Dan predškolske ustanove “Radost“ kada su pobrali aplauze i oduševili sve prisutne.

U okviru programa ovogodišnje “Klincijade“ nastupilo je oko 1.600 dece iz subotičke Predškolske ustanove “Naša radost“, ali i gosti iz drugih vrtića među kojima se našla i “Bubamara“ iz Nadalja koja može da se pohvali da već ima saradnju sa Subotičanima, a ona se pre svega ogleda u takozvanim “eTwining“ projektima.

Inače, nakon uspešnog nastupa na “Klincijadi“, mališani iz Bubamare bili su gosti vrtića “Sanda Marjanović “gde su imala priliku da se kroz igru i pesmu druže sa subotičkim vršnjacima, dok su posle toga prošetali i obalom Palićkog jezera.

Mali Nadaljčani su na put sa svojom vaspitačicom Danijelom Miličić Trebaticki krenuli zahvaljujući lokalnoj samoupravi i njenom predsedniku  Radivoju Paroškom koji je, kako navode u “Bubamari“, prepoznao važnost ovakvih događaja gde se opština predstavlja na najlepši način.

Zbog toga, deca, njihovi roditelji i vaspitačica Paroškom, ali i prvom čoveku Saveta Mesne zajednice Nadalj Đorđu Grujiću upućuju veliku zahvalnost na obezbeđenom prevozu, a osmesi malih “bubamaraca“ koji su se kući vratili puni utisaka i lepih uspomena dokazuju njihovu radost.