Srbobran dobio 16 miliona dinara za uređenje atarskih puteva

Opštini Srbobran pripalo je 16 miliona dinara na osnovu konkursa Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo koji se odnosi na sufinansiranje uređenja atarskih puteva i otresišta, a lokalna samouprava namerava da dobijena sredstva uloži u rekonstrukciju Segedinskog puta.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je u petak, 25. maja uručio ugovore predstavnicima 41 lokalne samouprave koje su prošle na tri konkursa Sekretarijata, među kojima se našao i Srbobran, a prvi čovek opštine Radivoj Paroški je u izjavi za medije poručio da novac koji je odobren predstavlja 36 odsto ukupnih sredstava za investiciju u rekonstrukciju i sanaciju Segedinskog puta koja košta 54 miliona dinara.

– Ovo je veoma značajan doprinos Sekretarijata, odnosno Pokrajinske vlade u rešavanju  infrastrukturnih problema koje imamo u poljoprivredi, posebno kada je u pitanju ovaj vrlo važan atarski put u Srbobranu koji omogućava većem broju poljoprivrednika da ga koriste, a svi znamo u kakvom je stanju. Radovi bi uskoro trebali da počnu i nadam se da će na jesen biti spreman – naglasio je Paroški.

Prema njegovim rečima, opština će u ovu namenu uložiti i svoja sredstva koja su obezbeđena iz poljoprivrede.

– Mi ćemo novac usmeriti na rekonstrukciju Segedinskog puta, a sa druge strane, ostatak možemo da iskoristimo za neke druge infrastrukturne projekte koje smo planirali poput priključenja prekog puta na državni ili izgradnju otresišta – naveo je šef srbobranske lokalne samouprave i dodao da opština nema problema sa naplatom zakupa državne zemlje.

Darko Vujinović