Srbobran pobednički završio sezonu sa 70 bodova, sledi Srpska liga

Pobednički pečat na kraj neverovatne sezone! Posle “pomračenja“ protiv Bačke iz Pačira, fudbaleri Srbobrana su se u poslednjem, 30. kolu vratili na stazu kojom su hodali čitavim tokom prolećnog dela Vojvođanske lige Sever. U Bačkom Brestovcu je u nedelju, 3. juna pregažen BSK, Cerovićevi momci nisu imali previše milosti prema domaćinu, pa su ga počastili sa “petardom“ u mreži – 5:2 (3:1).

Titula – Plavi

Plavi sa Vašarišta potrudili su se da što pre zaborave epizodu protiv Pačiraca, pa su na zatvaranju takmičarske godine samo podsetili sve kakve su partije pružali pod komandom stručnjaka koji je na klupu kluba iz Proleterske došao zimus sa velikim ambicijama. Da one nisu bile prisutne bez razloga i bazirane samo na rečima prijatnim za uši pokazale su igre njegovih izabranika koje su plenile čvrstom odbranom, besprekornim veznim redom i ubojitim napadom. Kao posledica svega stigla je šampionska titula osvojena sa čak 17 bodova  više u odnosu na drugoplasiranu Mladost iz Bačkog Petrovca i čekiranje karte za mesto u Srpskoj ligi grupa Vojvodina.

Strelac – Aleksandar Ćovin

A Srbobranci su BSK-u već na početku stavili do znanja da ne nameravaju da se kući vrate bez tri boda u džepu. Put ka rekordnoj 22. pobedi u prvenstvu otvorio im je iskusni Aleksandar Ćovin u 3. minutu susreta. Na dupliranje prednosti nije se previše dugo čekalo, a stiglo je preko štopera Darka Tešanovića, dok je praktično sve dileme oko imena slavljenika na ovom meču otklonio još jedan Darko, sada Sušić, nakon pola sata igre.

Šampioni – Igrači prvaka Vojvođanske lige Sever

Brestovčani su se pak trgli nakon 3:0, pa pred kraj poluvremena postižu pogodak, dok na startu nastavka uspevaju da još jednom nadmudre golobradog Borivoja Babina koji se ponovo našao u između stativa u prvoj postavi, pa je utakmica u tim trenucima postala rezultatski neizvesnija.

Međutim, još jedna mlada nada Srbobrana, 17-godišnji Aleksa Dukić u 67. minutu golom poručuje ekipi BSK-a da se ne nadaju izjednačenju i preokretu, a “petardu“ je ozvaničio Danilo Pejović, postavši tako poslednji igrač plavih sa Vašarišta koji se upisao u strelce ove sezone.

Pobednik – Nenad Cerović

BSK (BAČKI BRESTOVAC) – SRBOBRAN 2:5 (1:3)

Strelci: Aleksandar Ćovin u 3. minutu, Darko Tešanović u 19, Darko Sušić u 30, Nikola Božić (BSK) u 41, Petar Agbaba (BSK) u 46, Aleksa Dukić u 67. i Danilo Pejović u 82. minutu. Stadion u Bačkom Brestovcu. Sudija: Stevan Jurić (Senta), pomoćnici: Jovan Krušić (Kanjiža) i Miodrag Trbović (Novi Kneževac).

Srbobran: Borivoj Babin, Srđan Bortnik, Nikola Pronek, Darko Tešanović, Borislav Ikrašev (k), Boban Dašić , Danilo Pejović, Nemanja Tešanović, Darko Sušić (od 47. Vuk Španović), Aleksandar Ćovin (od 49. Aleksa Dukić), Branislav Hađinac.

Klupa: Dejan Kronić i Nikola Kosović.

Najbolji – Srđan Grabež

Klub iz Proleterske je tako ligu završio sa fantastičnih 70 osvojenih bodova, 22 pobede, četiri remija i svega dva poraza. Kosović i drugovi su u 28 okršaja postigli  neverovatnih 75 golova (rekord šampionata), dok je za to vreme odbrana popustila u samo deset navrata (najbolji u tom segmentu od svih ekipa Vojvođanske lige Sever).

Prvotimci – Fudbaleri Srbobrana

U taboru Srbobrana imaju mnogo razloga za radost, sada im predstoje zasluženi dani slavlja, a već od avgusta slede megdani u 12 godina čekanom trećem rangu takmičenja sa pančevačkim Dinamom, Radničkim iz Nove Pazove, istoimenim klubom iz Zrenjanina, Cementom iz Beočina, Odžacima, Bratstvom iz Prigrevice, novosadskim Kabelom i drugima koji će odmeravati snage sa Vašarišćanima.

Darko Vujinović

Konačna tabela Vojvođanske lige Sever: