Turinci i Nadaljčani izborili opstanak u poslednjem trenutku

Mladost je opstala! Strepeli su Turinci do završnice šampionata jer su sami sebi zagorčali život očajnim rezultatima tokom čitave sezone, ali kada je bilo najpotrebnije fudbaleri Mladosti su se izdigli iznad teške situacije i u odlučujućoj bici sa Slogom na domaćem terenu u nedelju, 3. juna odneli pobedu rezultatom 3:2.

Otpisani fudbaleri kluba iz Turije su se praktično vratili u život u prethodna četiri kola gde su na svoj konto upisali devet bodova, samo jedan manje nego u 17 utakmica koje su odigrali u periodu od kraja septembra do početka maja!? Ti poslednji trijumfi protiv somborskog Radničkog, Tise iz Adorjana i Preporoda iz Novog Žednika dali su im nadu da će i od naredne takmičarske godine njihovi navijači moći da ih bodre u duelima sa ekipama iz Vojvođanske lige Sever, ali je sve zakomplikovao težak poraz u Bačkom Petrovcu.

Gol mašina – Ivan Filipović

Zbog toga je sve stalo u završnih 90 minuta megdana sa Slogom iz Čonoplje. I počelo je dobro za domaćine. Prednost od 2:0 obezbedili su prekaljeni napadač Ivan Filipović i Nemanja Pljuco i kada se činilo da sve ide po planu, gosti smanjuju pa uzbrzo stižu i do egala. Turinci međutim nisu klonuli duhom, i za to su nagrađeni golom pomenutog veterana Filipovića koji svojim drugim pogotkom na meču donosi pobedu Turincima čime su izbegli proklizavanje u petu ligu.

Ono što je sigurno, Mladost nikako ne može biti zadovoljna upravo završenom sezonom, ali s obzirom na to kakav im je scenario pretio, mogu biti srećni što su sačuvali svoje mesto u Vojvođanskoj ligi. Već od avgusta slede novi izazovi, a hoće li 2018/19 biti uspešnija za ovaj klub biće poznato u ovo vreme sledeće godine.

Konačna tabela Vojvođanske lige Sever:

Slavi se i u Nadalju! Napredak je poput Mladosti čekao poslednje kolo šampionata PFL Subotica kako bi se našao u sigurnoj luci, a pobedom od 3:2 (2:2) nad Sutjeskom iz Bačkog Dobrog Polja u nedelju 3. juna su uspešno ispunili misiju.

Sudbina ekipe iz Nadalja zavisila je i od raspleta u višim ligama, i srećom po njih, sve im je išlo na ruku. Ali nema sumnje da će se svi u redovima Napreka potruditi da što pre zaborave ovu sezonu koju su obeležili očajni rezultati, serije poraza, neefikasnost i samo šest pobeda.

Upravo ta šesta stigla je kod kuće protiv Sutjeske. Nakon što je u prvih 45 minuta viđeno ukupno četiri pogotka, po dva na obe strane, igrači Napretka u drugom poluvremenu još jednom tresu mrežu gostiju i ipak uzdignutih ruku završavaju meč i mučnu takmičarsku godinu.

Pretposlednje mesto na tabeli i 25 osvojenih bodova dovoljno govore, pa je sada svakako najbitnije da su Nadaljčani nekim čudom izborili opstanak. Pauza koja je pred njima sigurno im je dobrodošla da konsoliduju svoje redove, jer za dva i po meseca slede novi prvenstveni izazovi.

Darko Vujinović

Konačna tabela PFL Subotica: