Katai u konkurenciji za tim zvezda američke lige, glasajte!

Aleksandar Katai nalazi se u konkurenciji za tim zvezda američke MLS lige! Odlične partije koje je pružao Srbobranac očigledno nisu prošle nezapaženo kod tamošnjih sportskih novinara koji su birali po osam fudbalera iz svake ekipe, pa se tako i “desetka“ Čikaga našao među odabranima za Ol-star meč u kom ће 24 igrača sa najviše glasova 1. avgusta imati čast da odmerи snage sa italijanskim velikanom Juventusom.

A priliku da utiču na to ko će se pomenute večeri naći na stadionu Atlante junajteda pod komandom bivšeg trenera Barselone, Argeninca Herarda Tate Martina imaju navijači. Glasanje je počelo na sajtu MLSsoccer.com u petak, 8. juna i trajaće u narednih 12 dana, odnosno do srede, 20. juna.

Za utakmicu koja će se prenositi u čak 170 zemalja sveta, novinari su pored našeg Kataija iz redova Paunovićog tima odabrali i golmana Ričarda Sančeza, štopera Kevina Elisa, levog beka Brendona Vinsenta, zadnjeg veznog Daksa Mekartija, legendarnog nemačkog reprezentativca Bastijana Švajnštajgera i napadača iz Sente koji nastupa za mađarsku reprezentaciju Nemanju Nikolića.

Kada se saberu svi igrači koji su u konkurenciji za MLS Ol-star susret dolazi se do brojke od 184 fudbalera. Navijači putem sajta biraju desetoro za koje smatraju da zaslužuju pojavljivanje na ovakvom spektakularnom događaju, dok će 11. (centarfor) biti izabran putem takmičenja pod nazivom “Više od glasa“ koje je organizovala kompanija “EA SPORTS“.

Ono što je još važno napomenuti je da svako može da glasa jednom dnevno. Pa Srbobranci, Turinci i Nadaljčani, pokažite se i podržite Saleta u misiji pronalaženja mesta u timu odabranih zvezda.

Darko Vujinović