Memorijal “Milan Nićin“ okupio pecaroše na kanalu

Drugi po redu Memorijal “Milan Nićin“ održan je u subotu, 9. juna na obali Velikog bačkog kanala u Srbobranu u organizaciji Društva za sport i rekreaciju invalidnih lica opštine Srbobran.

Loše i vetrovito vreme donekle se odrazilo i na odziv učesnika, pa je pecaljke u ruke uzelo ukupno 22 takmičara iz Srbobrana, Novog Sada, Zrenjanina, Sombora, Vrbasa, Crvenke i okolnih mesta. Učesnici su bili podeljeni u tri sektora – seniori, žene i deca, a dobar ulov nije izostao.

Ovaj Memorijal posvećen je preminulom osnivaču i prvom predsedniku Društva za sport i rekreaciju invalidnih lica, a sin preminulog Milana i njegov naslednik na mestu prvog čoveka pomenute organizacije Predrag Nićin za “Radio Srbobran“ poručuje da se zahvaljuje svim ljudima koji na ovakav način neguju sećanje na njegov oca.

– Emocije kod mene uvek rade. Siguran sam da bi došlo još više ljudi, jer su mi se javili mnogi koji su se odlučili da odustanu zbog vremenskih okolnosti. Ipak su to osobe sa invaliditetom, načetog zdravlja i nisu želeli da rizikuju i pokisnu. Ali hvala puno, kako onima koji su se odazvali, tako i onima koji su mislima bili uz nas. Ne želim da zaboravim ni lokalnu samoupravu koja uvek ima razumevanja za nas, pomogne nam i izaće u susret – jasan je naš sagovornik i dodaje da se nada ponovnom okupljanju i druženju istim povodom i sledeće godine.

Inače, pored Predraga, na Memorijalu su pecali i njegova dva sina – Strahinja i Miloš.

– Ne kaže se džabe da na mlađima svet ostaje. Bolji su od mene, ali u dedi su imali dobrog učitelja koji im je od srca preneo sve svoje znanje – ponosan je on.

Već za dve nedelje, u subotu, 23. juna Društvo za sport i rekreaciju invalidnih lica opštine Srbobran biće, kao i lane, domaćin Pokrajinskog prvenstva u sportskom ribolovu.

– Tog dana ćemo se ponovo okupiti i ukazaće nam se prilika da se pokažemo kao dobri domaćini. Moram da kažem i da je Skupština saveza odlučila da Srbobran od sada pa ubuduće bude domaćin ovog takmičenja i jako nam je drago zbog toga – zaključuje Predrag Nićin.

Rezultati Memorijala Milan Nićin:

Seniori:

 1. Jovan Kožik 5.910 g
 2. Antal Jaskov 4.490 g
 3. Janko Zornjan 3.190 g

Žene

 1. Franicška Ištvan 3.270 g
 2. Nada Ličina 3.105 g
 3. Mirjana Karać 2.260 g

Deca

 1. Miloš Nićin 2.215 g
 2. Mihajlo Puškić 1.705 g
 3. Viktor Olah 1.275 g

Najbolja tri takmičara u svim kategorijama:

 1. Jovan Kožik 5.910 g
 2. Antal Jaskov 4.490 g
 3. Franicška Ištvan 3.270 g

Darko Vujinović