Četvrtaci u Domu kulture izložili svoje radove

Izložba dečijih radova učenika četvrtog razreda Osnovne škole “Vuk Karadžić“ koji pohađaju likovnu sekciju otvorena je u Galeriji srbobranskog Doma kulture u utorak, 12. juna, a povod za izložbu je rastanak od učiteljice, jer će 11-godišnjaci od septembra nositi zvanje đaka petaka.

Na samom početku, deca čiji su radovi odabrani za izložbu su pred ispunjenom Galerijom Doma kulture izvela recitale za koje su nagrađeni aplauzima, a učiteljica Milica Marić je u izjavi za naš radio otkrila da je imala želju da svi građani Srbobrana pogledaju šta znaju učenici koje je vodila od prvog razreda pa sve do sada.

– To su divna i radna deca i nadam se da će se svima dopasti radovi koje smo postavili kao deo izložbe. Mogu se videti razne tehnike, od akvarela, tempera, tuša, mozaika, pa do crtanja grebanjem po hamer papiru. Prikazana je neka vrsta preseka. Radova ima mnogo više, ovo je samo deo – ističe Milica Marić i dodaje da joj u profesiji sa puno emocija uvek teško pada kada mora da se oprosti od neke generacije.

Izložba će biti postavljena do petka, 22. juna.

Darko Vujinović