Nagrada za uspeh: Vukovci otišli u Sutomore

Ukupno 19 nosilaca vukove diplome koji su prošle godine završili osnovnu školu na teritoriji opštine Srbobran otputovalo je u sredu, 20. juna na desetodnevno letovanje u odmaralište Srbobran u Sutomoru.

Praksa koja se neguje već dugi niz godina samo je nastavljena i ovoga puta, a novopečene srednjoškolce je pored porodice i prijatelja sa autobuske stanice ispratio i šef lokalne samouprave Radivoj Paroški.

Ovo letovanje na obali crnogorskog primorja je svojevrsna nagrada za njihov uspeh sa jedne strane, ali i motivacija za nastave tim putem. Umemo da cenimo kvalitet, rad i umešnost i smatram da se to pokazalo kao veoma korisna stvar – naglasio je prvi čovek opštine.

On je u razgovoru za medije podsetio i da ovo nije jedina akcija koja se praktikuje kada su u pitanju uspesi učenika.

– Uskoro ćemo organizovati prijem učenika generacije iz svih škola na teritoriji opštine, a već nepune dve godine podržavamo akciju gde najuspešnije đake ističemo na bilbordima. Dakle, sve ovo lokalna samouprava dugo vremena koristi kao mehanizam koji podstiče kvalitetan rad i svi treba da učestvuju u tome, od nastavnika do rukovodstva opštine kako bismo učenicima omogućili dolazak do što boljih rezultata – zaključio je Radivoj Paroški.

Darko Vujinović