“Reahem“ je uspešno preduzeće koje brine i o ekologiji

Višemesečna akcija obilaska poljoprivrednika i privrednika koji posluju na teritoriji opštine Srbobran dobija na zamahu, pa je samo dva dana nakon obilaska farme krava šef lokalne samouprave Radivoj Paroški sa članom Opštinskog veća zaduženog za privredu Đorđem Džekovim u četvrtak, 21. juna posetio i preduzeće “Reahem“.

Pogon ove firme za proizvodnju etil-alkohola i drugih hemijskih proizvoda u Srbobranu zapošljava preko 40 radnika, a predsednik Paroški je prilikom obilaska “Reahema“ u obraćanju medijima naveo da su ovakve posete organizovane sa ciljem dobijanja što više informacija o tome sa kakvim problemima se susreću privrednici i poljoprivrednici.

– Želimo da kao lokalna samouprava utvrdimo šta je potrebno da učinimo da im olakšamo proizvodnju. Očigledno je da se radi o jednom vrlo dobro organizovanom preduzeću koje razmišlja o svemu, pa i o ekologiji što bi trebalo da bude primer i drugima. Postoje i neki problemi koji ne zavise samo od lokalne samouprave, ali pokušaćemo da učinimo sve što je do nas. Znam da naša uprava efikasno sarađuje sa “Reahemom“ kada je u pitanju izdavanje raznih vrsta dozvola i slično, a posebno me raduju rezultati preduzeća i dobri uslovi rada za zaposlene – poručio je Radivoj Paroški.

Domaćin rukovodstvu srbobranske opštine bio je generalni direktor “Reahema“ Zoran Radović koji je istakao da je za svaku pohvalu interesovanje i briga za njihovo poslovanje koje pokazuje lokalna samouprava, kao i njena želja da omogući bolje uslove za lakše poslovanje.

– Zadovoljni smo odnosima sa opštinom i u njoj imamo prave saradnike, ljude koji nas često uče kako u okviru zakonskih normi pronaći najbolje rešenje za određene probleme i na koji način najlakše proći kroz ozakonjenje. Na naše zahteve odgovara se u kratkom roku i to nas jako raduje. Naš je utisak da nam je potrebna kvalitetnija saradnja između poljoprivrede i privrede, jer je šteta za naš lokalni nivo da ono što se ovde proizvede prodajemo kao sirovinu. Smatram da nam je potrebna bolja prerađivačka industrija kako bi u našoj opštini zadržali i taj deo kolača – naveo je direktor “Reahema“ Zoran Radović.

Darko Vujinović