Topalko glavna zvezda Ivanjdana u Nadalju

Nadaljčani će i ove godine u subotu, 7. jula proslaviti slavu Ivanjdan, a glavna zvezda večeri biće folk pevač Milan Topalović Topalko.

Organizatori su se potrudili da u okviru Petrovdanskih dana kulture prirede bogat program za sve one koji tog dana budu u Nadalju, a posle uvoda i pozdravne reči u 20.10 na binu će izaći mlađi dečiji sastav lokalnog Kulturno-umetničkog društva “Ivanjsko cveće“. Sedam minuta nakon njih Igre iz Kobišnice prikazaće članovi srbobranskog KUD-a “Bard“, dok će se u 20.24 pored “Ivanjskog cveća“ pojaviti i polaznice sekcije modernog plesa “Zvezdice“ koje će se predstaviti nastupom praćenim muzikom pesama “Brazil“ od Bebi Dol i “Glavo luda“ Zdravka Čolića.

Njihovo mesto na sceni će potom u 20.34 zauzeti stariji dečiji sastav KUD “Ivanjsko cveće“ čiji će nastup biti obojen Igrama iz Mačve, dok će od 20.42 “Bardovci“ plesati uz Igre iz Banije. Osam minuta kasnije Nadaljom će odzvanjati tonovi svetskog hita “Despasito“, a članovi “Ivanjskog cveća“ i “Zvezdica“ će se potruditi da plesom i koreografijom ulepšaju sliku sa bine.

Dva minuta pre 21 čas zaoriće se pesma pevačke grupe KUD-a “Bard“, dok će ubrzo nakon toga članovi ovog kulturno-umetničkog društva predstaviti Bačke igre. Stariji dečiji sastav iz “Ivanjskog cveća“ još jednom će se vratiti pred publiku uz Igre iz Šumadije (21.11), a svojih deset minuta imaće i Udruženje građana “Rom“ (21.25) koji će držati ritam i raspoloženje uz cigansku čarlamu.

Kako se bude bližio kraj programa, scenu će zaposeti “Bardovci“ uz Igre iz Knjaževca (21.34), muziku orkestra (21.42) i vatrene Igre iz Vranja (21.48).

A posle pauze tačno u 22.30 na binu se penje nekadašnja “Zvezda Granda“ Milan Topalović Topalko koji će dubokim, prodornim glasom dati svoj pečat hitovima koje bude pevao za Nadaljčane i njihove goste.

Darko Vujinović