U nedelju izbori za Mesne zajednice, poznata biračka mesta i kandidati

Izbori za članove Saveta sve tri Mesne zajednice u opštini Srbobran održaće se u nedelju, 15. jula, a nadležna Komisija je na sednici 4. jula donela Rešenja o određivanju biračkih mesta i utvrđivanju liste kandidata.

Odlučeno je da na teritoriji opštine bude ukupno devet biračkih mesta, od čega se sedam nalazi u Srbobranu, a po jedno u Turiji i Nadalju.

Srbobranci će moći da glasaju u vrtiću “Čuperak“ na Vašarištu, sedištu Predškolske ustanove “Radost“ u centru naselja, zatim u lokalima “Zlatni rog“ (Njegoševa 1) i “Tamburašev“ (Hajduk Veljka 85), vrtićima “Palčić“ u Kaću i “Pčelica“ u Tuku, kao i u “Crvenkapi“ na Begluku.

Turinci će svoje pravo da glasaju imati priliku da iskoriste u Osnovnoj školi “Petar Drapšin“, dok će se biračko mesto u Nadalju nalaziti u tamošnjoj osmoletki “Žarko Zrenjanin Uča“.

Na listi kandidata za izbore članova Saveta Mesnih zajednica u sva tri naselja nalaze se predstavnici Srpske napredne stranke (SNS) i Jedinstvene Srbije (JS), mogućnost da se zaokruže imena ljudi koji nastupaju u ime Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara (DZVM) postojaće samo u Srbobranu, a prijavljeno je i nekoliko samostalnih kandidata.

Savet Mesne zajednice Srbobran imaće 11 članova (u ponudi 27), dok će ovaj organ u Turiji (13 kandidata) i Nadalju (12 kandidata) imati po sedam njih.

Biračka mesta biće otvorena od 7 do 20 časova.

Detaljnije informacije o biračkim mestima i imenima kandidata možete pogledati OVDE.