Sportski Srbobran dobio pojačanje: Osnovan Ženski fudbalski klub Mladost

Srbobran je u svoju sportsku porodicu primio još jednog člana. Na Osnivačkoj skupštini održanoj u utorak, 17. jula u restoranu ovdašnje sportske hale i zvanično je formiran Ženski fudbalski klub Mladost.

Iako igračice uzrasta od osam do 15 godina već nekoliko meseci treniraju na terenu na Rajčuru, ovim formalnim činom samo su potvrđene ozbiljne namere ljudi ornih da se prihvate pionirskog poduhvata zahvaljujući kom su obradovali sve devojčice iz opštine kojima je fudbal blizak srcu.

Za prvog čoveka kluba na Osnivačkoj skupštini izabran je dosadašnji trener Miloš Drača, potpredsednik je postao Milan Došlov, direktorska funkcija pripala je Milošu Jovanoviću, dok je ulogu sekretara dobila Ljiljana Vukotić.

Jednoglasno je odlučeno da Upravni odbor čine Goran Oreščanin, Miroslav Reljić, Bojan Brankov, Vladimir Jandrić, Predrag Trbojević, Norbert Renčar, Marinko Dunđerski i Darko Vujinović, a u tročlani Nadzorni odbor ušli su Mihajlo Reljić, Deže Renčar i Milan Brankov.

Sada predsednik ŽFK Mladost Miloš Drača za “Radio Srbobran“ poručuje da su naredni koraci vezani za prijavu ekipa koje bi se takmičile u prvenstvu.

– Planiramo da seniorke uključimo u Vojvođansku ligu Sever, što predstavlja treći rang takmičenja, dok će mlađe fudbalerke igrati u Razvojnoj ligi Vojvodine. Za trenera smo izabrali iskusnog Mileta Bošnjaka koji je posebno stručan za rad sa mlađim kategorijama, a tražimo i osobu koja bi uz njega radila i učila – objašnjava naš sagovornik i dodaje da uz sebe kao saradnike ima mlad i dobar tim koji će se, veruje, poput njega truditi da zajednički ostvare sve zacrtane ciljeve.

Pošto se do sada nalazio na mestu trenera ističe da je sa svojim igračicama imao nekoliko utakmica i turnira, kao i da bi odziv na treninzima mogao da bude malo bolji.

– Na spisku je preko 40 devojaka iz opštine, a tu je i jedna iz Siriga. Nadamo se da će se broj fudbalerki povećavati jer sada smo registrovani i krećemo da im stvaramo bolje uslove za treninge i takmičenje. Za sada treniramo na Rajčuru, ali s obzirom da liga u kojoj ćemo učestvovati ima veće zahteve i kriterijume, gotovo sigurno se selimo na stadion na Vašarištu – podvlači čelnik ŽFK Mladost Miloš Drača.

Inače, iz kluba pozivaju sve zainteresovane devojčice i devojke da im se pridruže u radu, a članarina se ne plaća.

Darko Vujinović