Vašarište postalo novi dom fudbalerki Mladosti (video)

Ekipa nedavno osnovanog Ženskog fubalskog kluba Mladost promenila je dosadašnje okruženje u kom je trenirala i igrala utakmice, pa je umesto terena na Rajčuru njihov novi dom postao stadion na Vašarištu.

Najveći razlog za ovakvu odluku rukovodstva kluba su mnogo bolji uslovi koje pruža stadion FK Srbobran sa kojim je uspostavljena i saradnja, pa su plavi fudbalerkama izašli u susret poklonivši im sportske torbe, a kao privremena pomoć stigla je i garnitura dresova koja će se koristiti dok igračice Mladosti ne dobiju svoje.

Prvi čovek ŽFK Miloš Drača govoreći o selidbi na Vašarište ističe da su na stadionu kluba iz Proleterske ulice svlačionice u vidno boljem stanju, kao i da im je na raspolaganju više opreme potrebne za treninge.

– U dogovoru sa upravom Srbobrana, kojoj se zahvaljujem na pomoći, rešili smo da pređemo ovde. Važna stavka kojom smo se vodili je i da lige u kojima ćemo se takmičiti imaju veće zahteve i postavljene kriterijume, pa je i to takođe uticalo na promenu naše sredine. Trenutno je sa nama oko 25 devojaka koje dolaze na treninge, odziv je veliki, a angažovali smo i iskusnog, proverenog stručnjaka Mileta Bošnjaka (76) – ukazuje predsednik Mladosti i dodaje da pregovaraju sa nekoliko igračica iz Vrbasa, Bačkog Gradišta i Siriga koje bi pojačale ekipu.

Očekuje se da sledeće nedelje devojke odigraju i prvi prijateljski meč od kada je na Osnivačkoj skupštini klub formiran, a za rivala bi mogle da imaju subotički Spartak ili Inđiju.

– Što se tiče prvenstvenih okršaja, uskoro ćemo se prijaviti za dva takmičenja. Plan je da devojčice nastupaju u Razvojnoj ligi za mlađe kategorije koja bi trebalo da okupi oko 14 timova i gde ćemo, između ostalog, ići na gostovanja u Novi Sad, Pančevo, Beograd, Zemun, dok će seniorke svoje utakmice igrati u Drugoj ligi Vojvodine protiv poprilično jakih protivnika kao što su novosadska Moskva, Inđija i drugi timovi Spartaka i Vojvodine – završava Miloš Drača.

Foto & video: Darko Vujinović

Darko Vujinović