Završava se “Biserov“ Eko kamp, cilj ostvaren

“Biserov“ petodnevni Eko kamp u šumici na Vašarištu u Srbobranu, 13. po redu, završava se u petak, 3. avgusta, a nakon što su ih poslednjeg dana tokom prepodnevnih časova posetili i predstavnici lokalnog Udruženja za borbu protiv šećerne bolesti “Plavi krug“ koji su kamperima merili krvni pritisak, nivo šećera u krvi, visinu i težinu, organizatori sumiraju utiske i ističu zadovoljstvo kako je sve proteklo.

Na Eko kampu pod nazivom “Trenutak prirode“ svakog dana se nalazilo između 80 i 100 učesnika koji su se istakli kreativnošću u svim održanim radionicama, a osnovni cilj je ostvaren, poručuje za Radio Srbobran vaspitač Martina Habina.

– Povezali smo decu sa prirodom što je i bila naša ovogodišnja tematika. Posebno su uživali u takozvanoj potrazi za blagom, gde su podeljeni u timove tražili paketić sa slatkišima, dok se među omiljenim aktivnostima našlo i pravljenje minijaturnih sela i fotografisanje prirode. Kasnije smo glasanjem izabrali tri najbolje, a prvo mesto pripalo je srcu koje je bilo urezano u drvo.

Naša sagovornica podvlači da im je posebno drago što su deca jedna drugoj pomagala i što su se timovi povezali.

– Želeli smo povećanje nivoa tolerancije, deca su se međusobno prihvatila i to je i poenta inkluzije. Tokom svakog dana posećivala su nas udruženja sa kojima negujemo prijateljske odnose, pa su nam dolazili gosti iz Novog Sada, Apatina, Inđije, Bačke Topole, Bačke Palanke, Vrbasa, Subotice, Žablja, Feketića i Kanjiže. Što se tiče aktivnosti na kampu, verujem da će mnoge ostati i za sledeću godinu, mada smo kroz anketu čuli da učesnici očekuju malo više plesa, žurki i maskenbala – govori Martina Habina.

Među kamperima na Vašarištu našli su se i Sofija, Milica, Jasmina i Đorđe koji su redom istakli da se lepo provod, a kao posebno zanimljive aktivnosti izdvojili su fotografisanje i potragu za blagom.

– Bilo nam je super i sigurno ćemo ponovo doći ovde – uglas su rekli mali učesnici “Biserovog“ Eko kampa.

Darko Vujinović