Kulturno leto: Slede bioskopi na otvorenom

Kulturno leto u Srbobranu, Turiji i Nadalju je već zašlo u drugu polovinu, a do njegovog kraja su ostala još četiri bioskopa na otvorenom, jedna dečija predstava i komični pozorišni komad za odrasle.

Sledeći u preostalom nizu događaja posle četiri dana pauze je bioskop na otvorenom, odnosno film “Burek“ u kom će na svojim fudbalskim stadionima moći da uživaju meštani Turije i Nadalja. Priliku da prvi pogledaju ovu dve godine staru komediju sa internacionalnom glumačkom ekipom predvođenu braćom Sergejom i Branislavom Trifunovićem imaće Turinci u četvrtak, 16. avgusta od 21 čas, dok će se samo dan kasnije u identično vreme i Nadaljčanima pružiti ista šansa.

“Burek“ je komedija režisera Vladana Nikolića koja govori o ekonomskoj krizi. Na veoma originalan i duhovit način, glumci iz Grčke, Srbije, Amerike i sa Kipra, kroz priču predstavljaju svako svoj narod, što i čini srž ovog filma. U svemu tome, svako od tih likova upoznaje nekog novog ko mu menja život. A upoznaju se na porciji bureka.

I dok u Turiji u centru pažnje bude “Burek“, u dvorištu srbobranskog Doma kulture će se istovremeno (četvrtak, 21 sat) gledati prošlogodišnji mađarski romantičarsko-avanturistički film “Kinčem“.

Režirao ga je Gabor Herendi, a u glavnim rolama našli su se Ervin Nađ i Andrea Petrik. Priča prati Ernea Blašoviča koji je izgubio svoju imovinu posle revolucije. Živi bez životnog cilja sve dok mu se jednog dana ne pojavi velika prilika – čudotvorna kobila Kinčem sa kojom pobeđuje na svim evropskim trkama.

Sa ovim uspesima sudbina mu na tacni nudi zadovoljstvo pobede nad starim neprijateljem Baronom fon Otingenom. Međutim, njihovo rastuće rivalstvo komplikuje činjenica da se Erne zaljubljuje u Klaru fon Otingen, ćerku ubice svog oca. Šta je važnije, ljubav ili osveta?

Važno je napomenuti da će ovo ostvarenje moći da pogledaju i oni koji ne govore mađarski, jer će film biti titlovan na srpski jezik, a preporučuje se deci i do 12 godina starosti sa prisustvom odrasle osobe.

Ulaz je slobodan na sva tri događaja.