Deca se nasmejana vratila sa “Super kampa“ na Tari

Devetoro dece iz Srbobrana i jedno iz Turije vratilo se u subotu, 4. avgusta sa letnjeg “Super kampa“ na Nacionalnom parku Tara gde su u poznatom odmaralištu Mitrovac proveli sedam nezaboravnih dana uz druženje, edukaciju, sport i raznovrsne radionice u pratnji velikog broja stručnih lica.

Roditelji su svoju decu poverili nastavnici biologije iz Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj“ Adriani Vereš, a desetoro njih je uz društvo koje se okupilo iz svih krajeva Srbije imalo svakodnevne aktivnosti, po tri prepodne i isto toliko u poslepodnevnim časovima.

Na kamp u organizaciji “Super tursa“ mogao je da ide ko želi i pošto se nekolicini svidelo kako su se proveli prošle godine, odlučili su da i deo ovog leta borave baš na Tari.

– Hvala roditeljima i deci koja su htela da idu na “Super kamp“. Ono po čemu se on najviše izdvaja su te celodnevne aktivnosti sa animatorima, a poseban utisak na mene je ostavio momenat kada su mi deca rekla da ne žele da napune prazne baterije telefona, jer im oni nisu potrebni. Provodili su se, bili su nasmejani, raspoloženi i stekli su doživotna prijateljstva. Sa nama su bila deca iz Nadalja koje je vodila nastavnica Tijana Melezović, kao i kolege iz Sombora, Kovilja i svih krajeva naše zemlje – naglasila je Adriana Vereš.

Nova školska godina je pred vratima, prvi radni dan je ponedeljak, 3. septembar, ali nastavnica biologije podvlači da su pripreme za prosvetne radnike već počele.

– Za mene je ovaj kamp bio odmor, potrebno mi je samo još malo sna, s obzirom da smo morali da dežuramo i pazimo na decu. Srećom, bili su poslušni i išli su u dogledno vreme na spavanje. Za nas nastavnike su već krenuli seminari, a u novoj školskoj godini biću razredni starešina novoj generaciji koja sada kreće u peti razred – zaključila je sagovornica našeg radija.

Darko Vujinović