Drugi dečiji letnji kamp ispunio očekivanja

Drugi dečiji letnji kamp pored srbobranskog hipodroma uspešno je okončan u sredu, 15. avgusta, a zbog mnogo lepšeg vremena u odnosu na premijerni sa početka jula ostavio je povoljniji utisak na decu učesnike i organizatore iz civilnog društva “Glorija“.

Dvodnevni kamp je repriziran zbog velikog interesovanja, a oko 50 malih kampera koji su sa sobom morali da ponesu šator, sprej protiv komaraca i vreću za spavanje uživali su u kreativnim radionicama, sportu, druženju i zabavi, dok su na raspolaganju imali doručak, ručak, užinu i večeru.

Jedan od glavnih motiva letnjeg kampa bio je Petar Pan, pa su deca napravila scenu i kostime inspirisane istoimenom bajkom. Predsednica “Glorije“ Natalia Barna za “Radio Srbobran“ otkriva da ove godine neće biti trećeg kampa, iako su učesnici bili zainteresovani za još jedan.

– Ipak ćemo morati da sačekamo sledeću godinu za kada planiramo da održimo novi. Sav posao oko organizacije je uglavnom bio na nama iz Društva, mada smo imali baku, deku i mamu koji su nam doneli keks, sokove i sirup od malina – podvlači naša sagovornica dok su deca istakla da su uživala tokom dva dana i da žele da ponovo budu deo ovakvog okupljanja.

Darko Vujinović