Jovica Andrić novi član Opštinskog veća za sport i omladinu!

Jovica Andrić je novi član Opštinskog veća za sport i omladinu, odlučeno je većinom glasova prisutnih odbornika na sednici lokalnog parlamenta održanoj u četvrtak, 23. avgusta. Mladi košarkaški trener je tako posle zakletve zauzeo funkciju koja je upražnjena već četiri meseca, nakon ostavke njegovog prethodnika Todora Šimprage.

Andrića je na četvorogodišnji mandat u skladu sa pravilima predložio prvi čovek opštine Srbobran Radivoj Paroški koji je u obrazloženju svog izbora, između ostalog, naveo da je strateg koji već nekoliko meseci sedi na klupi Omladinskog košarkaškog kluba Srbobran potpuno posvećen sportu i da dobro poznaje probleme u funkcionisanju sportskih kolektiva.

– Smatram da je sposoban da se uključi u rešavanje svega što opterećuje sport u našoj opštini i da će kao član Opštinskog veća doprineti poboljšanju ukupnog stanja u ovoj sferi društvenog života. Verujem da će ovu dužnost uspešno obavljati – naglasio je za govornicom šef lokalne samouprave.

Jovica Andrić rođen je 25. novembra 1989. godine u Banjaluci. Sedam godina kasnije sa porodicom dolazi u Srbobran gde je završio Osnovnu školu “Vuk Karadžić“ i Gimnaziju “Svetozar Miletić“. U Subotici 2013. godine završava Višu trenersku školu, a trenutno je u istom mestu student poslednje godine fakulteta za diplomiranog trenera.

Kao trener radi već devet godina, od čega je osam i po bio u Akademiku, dok se od februara nalazi u OKK Srbobran. Pre tri godine je od strane ovdašnjeg Sportskog saveza proglašen za najboljeg trenera u opštini, a kao strateg mlađih kategorija žutih sa 2000. godištem bio je prvak Panonske lige Vojvodine (2014. i 2015.) u kojoj je u dva navrata imenovan za najboljeg trenera.

Dečaci rođeni 2004. godine su pod njegovom komandom bili trećeplasirani u Vojvodini (2013. i 2015.), sa mladim košarkašima (2002. godište) je bez poraza stigao do trona Regionalne lige Vojvodine (2016), dok je sa 11-godišnjacima (2006) prošle godine bio na drugom mestu u pokrajinskom takmičenju.

Već u prvoj sezoni tokom vođenja seniorske ekipe Akademika (2016/17), Jovica je kao najmlađi strateg (27 godina) u prvenstvu stigao do šampionskog naslova u Prvoj regionalnoj ligi Sever čime je klubu doneo najveći uspeh u višedecenijskoj istoriji, plasman u Drugu ligu Srbije gde je nastavio da vodi tim do okončanja prvog dela takmičarske godine.

Zapaženi rezultat doneo mu je priznanje za najboljeg trenera u Vojvodini od strane pokrajinskog saveza i krovne košarkaške organizacije, a takođe se diči i činjenicom da je tada izabran za jednog od najperspektivnijih trenera u Srbiji.

Darko Vujinović