Tisa slavila u Turiji, prvi bod za Nadaljčane

Tisa je ipak uspela da odnese sva tri boda iz Turije. Fudbaleri Mladosti ostali su praznih ruku posle okršaja sa favorizovanim timom iz Adorjana koji je u drugom kolu Vojvođanske lige Sever u nedelju, 26. avgusta trijumfovao nad domaćinom u utakmici bogatoj golovima – 2:3.

A slika iz prošle sezone u taboru Turinaca kao da se u potpunosti okrenula. Dok su u prethodnoj takmičarskoj godini važili za domaćinsku ekipu koja je gotovo neporažena u svom domu (dva izgubljena meča), a na strani nije osetila slast pobede, početak nagoveštava promene na tom planu.

Prvotimci Mladosti su već na otvaranju prvenstva uzeli skalp Tavankutu na severu Bačke (1:0) zabeleživši tako odličan start, međutim na prvom odmeravanju snaga kod kuće posle skoro tri meseca  poklekli su pred Tisom, najvećim prošlosezonskim konkurentom Srbobrana u borbi za šampionski naslov.

Ni činjenica da su u dva navrata nadmudrili odbranu kluba iz Adorjana nije pomogla Turincima da uđu u društvo ekipa sa maksimalnim učinkom u Vojvođanskoj ligi Sever, jer su dozvolili da budu matirani za gol više.

Ipak, raspored nalaže da se misli preusmere ka narednom rivalu, a to je Bačka iz Pačira gde će plavi u nedelju, 2. septembra (16.30) pokušati da osvajanjem boda ili sva tri poboljšaju svoj konto na ligaškoj lestvici.

Tabela Vojvođanske lige Sever:

Nadaljčani su pak napravili mali iskorak. Nije im se dalo da pred svojim navijačima sedam dana ranije slome otpor novajlije u PFL Subotica Sloge iz Ostojićeva,  ali su u nedelju, 26. avgusta Njegoševu sa Proleterom podelili plen, iako su nakon uvodnih 45 minuta bili u minimalnom zaostatku – 2:2 (1:0).

Dobra okolnost po fudbalere Napretka je što su tresli protivničku mrežu, mada se ispostavilo da ni to nije dovoljno za nešto više od nerešenog ishoda.

Nova prilika za pobedu ukazaće im se u megdanu kod kuće sa neugodnom Sentom u nedelju, 2. septembra od 16.30, a hoće li za Nadaljčane biti treća sreća biće poznato odmah nakon poslednjeg sudijskog zvižduka.

Darko Vujinović

Tabela PFL Subotica: