Mladost-Radost nemilosrdna, “poker“ Živkova

Furiozna Mladost-Radost! Prvotimci kluba sa Rajčura nisu mogli da zamisle bolji start Međuopštinske lige od“ petarde“ koja je u nedelju, 2. septembra pukla u Pobedi protiv istoimene ekipe, a poseban pečat trijumfu Matarugine čete dao je najefikasniji igrač belo-crvenih iz prošle sezone, golobradi Dejan Živkov (18), strelac čak četiri pogotka u ubedljivom slavlju Srbobranaca – 5:0 (5:0).

Najavili su u klubu pre početka šampionata da ih zanima samo prvo mesto i plasman u viši rang posle nekoliko godina tavorenja u šestoj ligi, pa je u skladu sa takvim ambicijama za Mladost-Radost i otpočela nova takmičarska godina.

Pozitivna okolnost po izabranike trenera Matarugina bila je i to što im je raspored u prvom kolu namenio rivala koji će verovatno, kao i ranije, biti siguran član društva u donjem delu tabele. Ipak, svako otvaranje prvenstva nosi sa sobom određenu težinu, a nastup kapitena Vidakovića i drugova bio je odličan u svim segmentima.

Ekipa sa Rajčura bila je dominantnija, iako je teren bio loš i težak za igru. Mladost-Radost je utakmicu počela sa nešto izmenjom postavom u odnosu na tim koji je završio ligu prošlog juna, pa je Draču, koji se preselio na klupu, između stativa nasledio iskusni Zdravko Dimić, a svoje mesto u prvih 11 pronašli su i ovoletošnje akvizije Ognjen Krstić, Zoltan Kirti i Siniša Zeljić.

A znak za pravu goleadu u Pobedi dao je, kao što je već napomenuto, talentovani špic Živkov kome kolega iz napada Zeljić, nakon pasa u prostor Vidakovića, šalje povratnu i jedva punoletni Srbobranac iz prve pogađa prazan gol domaćina. Dupliranje prednosti doneo je godinu stariji ofanzivni vezista Viktor Tot, dok je rezultat 3:0 stigao sa bele tačke. Posle gužve u šesnaestercu kada igrač Pobede nespretno igra rukom, arbitar dosuđuje najstrožu kaznu, a Živkov ne propušta odličnu priliku da povisi prednost svog tima, bez obzira što je protivnički golman dobro procenio stranu.

Nemilosrdna serija pogodaka se nastavila, Tot spaja Živkova sa loptom koji je siguran u situaciji jedan na jedan i upisuje het-trik nakon šuta u bliži ugao. Poslednji gol na meču dogodio se u momentu kada Živkov primećuje da čuvar mreže Pobede kreće da izlazi ka njemu, što spretno koristi i lobuje ga za nedostižnih 5:0 već u prvom poluvremenu.

Tri boda – Detalj sa duela u Pobedi

Mogao je popularni Žile i da poveća golgeterski učinak i odlepi se na listi strelaca da pomoćni sudija u dva navrata nije odlučio da podigne zastavicu signalizirajući ofsajd pozicije, o kojima se i te kako može diskutovati.

FK Mladost-Radost: Zdravko Dimić, Darko Konatar, Dejan Vidaković (k), Bojan Živanović, Ognjen Krstić, Zoltan Kirti (Đorđe Golupski), Goran Ćika (Ervin Hodonicki), Viktor Tot (Nikola Ilić), Nemanja Rankić, Siniša Zeljić, Dejan Živkov.

Klupa: Miloš Drača, Nikola Popović, Veljko Radovanović, Darko Filipović.

Inače, trener Matarugin je za ovu utakmicu bio lišen usluga veziste Stefana Krnete, takođe igrača koji je ovog leta zadužio belo-crveni dres zbog toga što su mu papiri ostali u Glušcima, ali će već od narednog kola biti na raspolaganju i imati pravo nastupa.

Srbobranci će u sledećoj prvenstvenoj rundi ugostiti Tomislavce, neugodnog protivnika koji takođe cilja sam vrh, a na startu su kod kuće srušili Obilić iz Zmajeva rezultatom 3:0. Odmeravanje snaga zakazano je za nedelju, 9. septembar (16.30) i uprava kluba zajedno sa prvotimcima poziva sve sugrađane da dođu na Rajčur i podrže Matarugine pulene u borbi za nova tri boda.

Napomena: Sem jedne, sve fotografije su iz prošle sezone

Darko Vujinović

Tabela Međuopštinske lige: