Prvi remi za Mladost, Napredak deklasiran

Podela plena u Turiji. Fudbaleri Mladosti ponovo su na svom terenu dva puta savladali protivničkog golmana, ali ni ovoga puta to nije bilo dovoljno za premijerni trijumf kod kuće u Vojvođanskoj ligi Sever. Bod je u nedeljnom odmeravanju snaga u Apatin odneo njihov imenjak, pa Turincima ostaje da se nadaju da će treći pokušaj da slave pred domaćim navijačima biti uspešniji – 2:2.

Koliko su do sada teško postizali golove na strani, toliko na fudbalskom zdanju u Turiji efikasnost nije prevelika boljka, međutim odbrana nije uspevala da u potpunosti odradi svoj deo posla. Pozitivna okolnost ogleda se u tome da su posle dve vezane izgubljene bitke igrači Mladosti na svoj konto dodali bar bod.

A Bajša je ime novog rivala koji će stati pred Turince. Neugodna ekipa koja je kod kuće ostvarila maksimalan učinak bez primljenog gola dočekaće Mladost u nedelju, 16. septembra od 16 časova sa željom da produži započeti niz, dok će se prvotimci kluba iz Turije potruditi da im poremete takve planove.

Tabela Vojvođanske lige Sever:

Fudbaleri Napretka potrudiće se da što pre zaborave nedelju, 9. septembar i gostovanje u Bačkom Dobrom Polju. Tamošnja Sutjeska se razgoropadila u drugom poluvremenu i Nadaljčane u okviru četvrtog kola PFL Subotice ispratila sa punom mrežom golova, bez obzira što se na odmor otišlo u rezultatskom egalu – 5:2 (1:1).

Svesni su bili u redovima Napretka da ih očekuje težak meč sa neugodnim protivnikom, ali sigurno je da niko nije očekivao ovakav fijasko. Nastavak je u potpunosti protekao u znaku nadmoćne Sutjeske koja se za sve pitala, pa su iza leđa gostujućeg golmana isporučili još četiri lopte, a sve što su igrači ekipe iz Nadalja uspeli je da donekle ublaže nimalo prijatan poraz.

Koliko će ovakav ishod imati uticaja na samopouzdanje igrača Napretka ostaje da se vidi nakon bitke sa nepobeđenim Jadranom u Feketiću u nedelju, 16. septembra od 16 sati.

Darko Vujinović

Tabela PFL Subotica: