Silovita Mladost-Radost, sedmorica pogađala metu

Šou u sred Radičevića! Scenario sa pečatom aktera u dresu Mladosti-Radosti prepričavaće se još dugo, a u svojim rolama briljirao je svaki pojedinac kojeg je prekaljeni strateg Dragan Matarugin poslao na travnati teren kako bi protiv tamošnje Mladosti u nedelju, 16. septembra belo-crvenima sa Rajčura doneo treću vezanu pobedu u Međuopštinskoj ligi i s obzirom na konačni ishod reklo bi se da su u tome više nego uspeli – 8:0 (3:0).

Misija je ispunjena, a serija trijumfa svake nedelje dobija novu epizodu na oduševljenje svih kojima je Mladost-Radost pri srcu. Ono što se možda već sada može zaključiti je da su Matarugini momci istakli ozbiljnu kandidaturu za sam vrh na kraju takmičarske godine koji toliko priželjkuju, ali ne postoji sumnja da kapiten Vidaković i drugovi neće trčati pred rudu i razmišljati unapred, već poslušati šefov recept i ići korak po korak.

Od samog starta susreta u Radičeviću sve je išlo na vodenicu Srbobranaca koji su potpuno neutralisali blede domaćine. Rajčurci su dominirali i prikazali nadmoć na svakom delu terena, dok su igrači Mladosti bili samo nemi posmatrači onoga što se odvija pred njihovim očima.

Prilika da preseče vrpcu i otvori reviju golova pripala je štoperu Darku Konataru, a za njim je usledio i pogodak povratnika i miljenika navijača, veterana Zoltana Kirtija. Pre isteka uvodnih 45 minuta u listi strelaca osvanulo je ime i ofanzivca Nemanje Rankića, inače kapitena u odsustvu prvog nosioca trake Dejana Vidakovića.

Domaći fudbaleri su verovatno već tada poželeli da sudija odsvira kraj, a da nisu ni znali šta im se sprema u preostalom delu meča. Idealnu šansu da otvore golgetersku sezonu nisu propustili Đorđe Golupski, ali ni novi član belo-crvenog jata, 22-godišnji Nikola Ilić. A goleada ne bi bila potpuna bez najefikasnijeg i najmlađeg člana prvog tima Dejana Živkova koji je sa još dva pogotka ozvaničio “potop“ družine iz Radičevića.

Nakon ovakvog rezultata vredi istaći podatak da Matarugini izabranici još nisu kapitulirali u odbrani, a da su se sa druge strane protivničke mreže tresle već 14 puta (u svega tri utakmice).

MLADOST (RADIČEVIĆ)  – MLADOST RADOST 0:8 (0:3)

Strelci: Darko Konatar, Zoltan Kirti, Nemanja Rankić, Viktor Tot, Đorđe Golupski, Nikola Ilić, Dejan Živkov (dva gola). Stadion u Radičeviću. Gledalaca: 100.

Mladost-Radost: Petar Omčikus, Bojan Živanović (Đorđe Golupski), Darko Konatar, Nikola Popović, Siniša Zeljić, Ognjen Krstić, Ervin Hodonicki, Nemanja Rankić (k), Viktor Tot (Nikola Ilić), Zoltan Kirti (Goran Ćika), Dejan Živkov.

Detalj sa duela u Radičeviću

Prvotimci kluba sa Rajčura ponosno se “šepure“ sa liderske pozicije uz maksimalnih devet prikupljenih bodova, dok pogled na raspored otkriva da se naredno iskušenje zove Jedinstvo iz Bačkog Petrovog Sela sa kojim će podeliti megdan kod kuće u nedelju, 23. septembra od 16 sati.

Darko Vujinović

Tabela Međuopštinske lige: