Srbobran domaćin kvalifikacionog košarkaškog turnira za juniore

Srbobran će drugu godinu uzastopno biti domaćin kvalifikacionog košarkaškog turnira za plasman u Jedinstvenu juniorsku ligu Srbije, koja predstavlja elitni rang za uzrast igrača do 18 godina.

Sportska hala će ovog i narednog vikenda ugostiti renomirane ekipe poput Mega Bemaksa i Vojvodine, a tu će se naći još Star iz Novih Ledinaca, kao i novosadska Sloboda Neos i Odeon basket.

Ovaj kvalifikacioni turnir pokriva teritoriju AP Vojvodine koja će dati svoja dva predstavnika u šampionatu sa 12 klubova. Timovi su podeljeni u dve grupe, a od petka, 21. do nedelje, 23. septembra snage će u okviru grupe B odmeravati Vojvodina, Odeon basket i Sloboda Neos.

S obzirom da grupu A čine samo dve ekipe, Mega Bemaks i Star, one su automatski obezbedile vizu za završnicu ovog turnira koja je na programu narednog vikenda (28, 29. i 30. septembar) na istom mestu. Oni će tamo sačekati dva najuspešnija tima iz druge grupe i u njihovim međusobnim okršajima dobiće se imena najuspešnijih sastava iz Vojvodine, ujedno takmičara u nastupajućoj sezoni Jedinstvene juniorske lige Srbije koja počinje u oktobru.

Član Opštinskog veća zadužen za sport Jovica Andrić istakao je da je veoma dobro što je Srbobran po drugi put dobio priliku da bude domaćin ovakvog turnira.

– Više gradova konkuriše za njegovu organizaciju, ali direktor našeg Centra za sport i turizam Slobodan Subić se izborio da nama pripadne domaćinstvo, što je ogroman plus. Zaista svoj posao radi na odličan način – poručio je Andrić i posebno naglasio zadovoljstvo činjenicom da će u Srbobran doći ekipa Mega Bemaksa.

Prvi čovek opštinskog Centra za sport i turizam ukazao je na značaj toga što Košarkaški savez Vojvodine u njima vidi dobrog partnera sa odličnim uslovima koje može da obezbedi.

– Mislim da ćemo u skorijoj budućnosti, a možda već i sledeće godine, biti u prilici da ugostimo još klubova i organizujemo kvalifikacione turnire. Isto tako, verujem da ćemo nastaviti saradnju sa Savezom u još boljem smeru – zaključio je Slobodan Subić.

Grupa A                                                              

  1. Mega Bemaks (Sremska Mitrovica)
  2. Star (Novi Ledinci)

Grupa B

  1. Vojvodina (Novi Sad)
  2. Sloboda Neos (Novi Sad)
  3. Odeon Basket (Novi Sad)

Raspored:

Petak, 21. septembar:

Sloboda Neos – Odeon basket (18.00)

Subota, 22. septembar:

Vojvodina – Sloboda Neos (17.00)

Nedelja, 23. septembar:

Odeon basket – Vojvodina (17.00)

Petak, 28. septembar:

Mega Bemaks – Star (18.00)

Subota, 29. septembar:

Star – prvoplasirani iz grupe B (16.00)

Mega Bemaks – drugoplasirani iz grupe B (18.00)

Nedelja, 30. septembar:

Drugoplasirani iz grupe B – Star (16.00)

Prvoplasirani iz grupe B – Mega Bemaks (18.00)

Darko Vujinović