Rekonstruisana Turijska ulica puštena u saobraćaj

Radovi na rekonstrukciji dela Turijske ulice u Srbobranu, na potezu od ulice Miloša Obilića do Doža Đerđa, završeni su u potpunosti, a u ponedeljak, 1. oktobra tačno u 15 časova puštena je u saobraćaj.

Ulica koju su devastirala vozila Naftne industrije Srbije dobila je novi izgled, a poznata kompanija priznala je da je načinila štetu zbog čega je obezbedila sredstva za naknadu.

Povodom okončanja radova Turijsku ulicu je na dan otvaranja obišla delegacija predvođena šefom lokalne samouprave Radivojem Paroški, a u kojoj su još bili i članovi Opštinskog veća Đorđe Džekov i Radivoj Debeljački, kao i v.d. direktora JKP “Graditelj“ Đorđe Radetić.

Čelni čovek opštine Srbobran je u obraćanju medijima naveo da su dugo čekali na završetak ove investicije i da vrednost radova iznosi pet miliona dinara.

– Naknada štete rađena je pre nekoliko godina i ona iznosi pet miliona dinara, iako je u vreme kada je rađen projekat vrednost radova u Turijskoj i ulici Doža Đerđa bila oko 15 miliona. Uvek sam se pitao zašto je šteta pet miliona, a košta mnogo više. Došli smo do saznanja da je projekat rađen sa mnogo većom nosivošću za ove dve ulice i zbog toga je cena tolika. Sledeći put ovde neće biti takvih oštećenja – naglasio je Paroški.

On je dodao i da su u međuvremenu konkurisali kod Ministarstva privrede za dobijanje sredstava namenjenih rekonstrukciji ulice Doža Đerđa i da bi uskoro trebali da dobiju potvrdan odgovor.

– Ona je u još gorem stanju od Turijske. Razgovarali smo i sa predstavnicima NIS-a o naknadi štete i saniranju kolovoza na trasama koje koriste za svoje radove i saglasili smo se da je šteta nastala njihovom privrednom aktivnošću oko 11 miliona dinara, a napravili smo sporazum da do oktobra sledeće godine završimo te puteve u ulicama koje su na njihovoj trasi – poručio je predsednik opštine.

Uskoro – Ulica Doža Đerđa

Izvođač radova je preduzeće “Graditelj NS“ koje je pobedilo na tenderu za dobijanje posla, a šef gradilišta Dragan Bogović otkrio je da je urađena potpuna zamena kolovozne konstrukcije, odnosno rušenje prethodne.

– Nakon toga smo izradili noseće i asflatne slojeve, atmosferske kanala sa leve i desne strane. Jedan je protočan, dok je drugi samo sabirni koji sprečava podlivanje vode pod kolovoznu konstrukciju. Dodao bih i da su urađene ćuprije sa desne strane, a prethodne su vraćene u postojeće stanje – objasnio je Bogović.

Darko Vujinović