Mladost-Radost “preplivala“ Krivaju, Živkov čovek odluke

Pet od pet! Tako glasi dosadašnji učinak fudbalera ekipe sa Rajčura čija dominacija Međuopštinskom ligom svakog vikenda novim pobedama dobija materijal za produžetak fantastičnog niza u najavi, a nedeljni dvoboj u Krivaji protiv istoimenog rivala odigran 30. septembra rešio je dvostruki strelac Dejan Živkov sa po jednim pogotkom u oba poluvremena – 2:0 (1:0).

Da priče o tituli ne služe samo za stvaranje lepše slike o ambicioznom klubu dokazuju rezultati koje zahuktali Matarugini puleni beleže od samog starta prvenstva. Ipak, nakon “šestice“ protiv Jedinstva, belo-crveni bili su svesni da ih čeka težak ispit na Krivajinom terenu gde su se prošle sezone okliznuli odigravši samo remi bez golova.

Da će domaćin igrati prljavo, bezobrazno, drsko i krajnje nesportski Srbobrancima je stavljeno do znanja od prvog sudijskog zvižduka. Trudili su se igrači sedmoplasiranog kluba na tabeli da maksimalno otežaju put do bodova Vidakoviću i drugovima, a za taj cilj nisu birali sredstva. Svoju taktiku bazirali su na oštroj igri, odugovlačenju i provokacijama za šta su fudbaleri Mladosti-Radosti pronašli najbolji odgovor.

Ostavši iznad svega pomenutog, izabranici šefa Dragana Matarugina igrali su svoju igru koja je rezultirala željenim ishodom. Rajčurci su u prednost došli u 25. minutu meča kada udarna igla srbobranskog šestoligaša Dejan Živkov koristi nesmotrenost golmana Krivaje i na ivici šesnaesterca mu krade loptu nakon čega je rutinski plasira u praznu mrežu.

Takav skor ostao je na snazi sve do 75. minuta duela. U tim trenucima Kirti šalje pas po levoj strani do Hodonickog koji zatim praktično spaja Živkova sa golom kome preostaje lakši deo posla čime pečatira novi trijumf svog tima.

KRIVAJA – MLADOST RADOST 0:2 (0:1)

Mladost-Radost: Zdravko Dimić, Bojan Živanović, Darko Konatar, Dejan Vidaković (k), Siniša Zeljić, Ervin Hodonicki, Ognjen Krstić (Đorđe Golupski), Viktor Tot (Veljko Radovanović), Zoltan Kirti, Nemanja Rankić, Dejan Živkov.

Klupa: Petar Omčikus, Marko Mekić i Darko Filipović.

Srbobranci pred šestu prvenstvenu rundu na svom kontu imaju maksimalnih 15 bodova, a najbližem pratiocu Budućnosti iz Savinog Sela već sada beži za četiri. Belo-crvene u nedelju, 7. oktobra od 15 časova očekuje megdan sa Eđšegom iz Malog Iđoša koji je ovog vikenda bio lišen takmičarskih obaveza.

Darko Vujinović

Tabela Međuopštinske lige: