Bogate aktivnosti obeležile Dečiju nedelju

Završena je još jedna Dečija nedelja koja se ove godine širom Srbije obeležavala pod motom “Moje pravo je da živim srećno i zdravo – za odrastanje bez nasilja“. Akciji koja predstavlja promociju prava deteta u našoj zemlji priključili su se, kroz učešća u bogatom sadržaju aktivnosti, i vrtići Predškolske ustanove “Radost“ na teritoriji opštine Srbobran.

Već prvog i drugog dana, u ponedeljak i utorak, šef lokalne samouprave Radivoj Paroški obišao je objekte “Bambi“ u Srbobranu, “Pepeljugu“ u Turiji i nadaljsku “Bubamaru“ gde je razgovarao sa zaposlenima i decom koja su se obradovala poklonima u vidu paketića sa slatkišima, a vredi istaći da su njih dobili i ostali mališani iz svih vrtića u opštini.

Lepo vreme tokom nedelje išlo je svima na ruku, a deca su zajedno sa vaspitačima imala priliku da obiđu biblioteku, pekare, poljoprivredna domaćinstva i vatrogasnu službu gde su se uverili kako se upotrebljava pribor za gašenje požara, peru kamioni, kakvi su spolja i iznutra…

Nisu izostale ni međusobne posete i druženja. Pored šetnji i poseta u okviru mesta boravka, klinci iz “Pčelice“ su se, uz pismenu saglasnost roditelja, vozili gradskim autobusom do Nadalja kako bi obišli vršnjake iz vrtića “Bubamara“. Takođe, vrtiće su obilazili i saobraćajci kako bi upoznali decu sa pravilima ponašanja u saobraćaju, kao i opasnostima na koje treba da obrate pažnju.

Mališani su uživali i u pozorišnim predstavama. Najpre ih je posetila dramska sekcija osnovaca iz “Vuk Karadžić“ škole sa pričom o lepo ponašanju, a zatim lutkarsko pozorište iz Novog Sada sa komadom “Medvedić Rimčinči“. Isto tako, bilo je mesta i za mladog srbobranskog mađioničara i njegove čarolije i trikove.

U vrtiću u Nadalju održana je sada već tradicionalna “Biciklijada“, gde su deca i roditelji uz pratnju policije vozili ulicama naselja. Poslednji dan je kao i ranijih godina bio rezervisan za maskenbale, koji su se održavali po svim vrtićima u opštini.

Direktorka Predškolske ustanove “Radost“ Aleksandra Vrsajković zahvalila se svima koji su pomogli da se Dečija nedelja uspešno realizuje, pre svega lokalnoj samoupravi, zatim roditeljima, javnim ustanovama i institucijama, kao i medijima koji su ispratili događaje.