Darko Rundek, “Plavi orkestar“ i “S.A.R.S.“ za doček u Novom Sadu

Doček Nove 2018. godine u Novom Sadu biće organizovan na četiri lokacije – Trgu slobode, Trgu republike, u Studiju M i u Ledenoj šumi u Dunavskom parku.

Novosađani, ali i svi oni koji budu u Srpskoj Atini 31. decembra moći će da uživaju u raznovrsnom muzičkom programu. Najatraktivnija imena domaće i regionalne scene, kao i uvek, rezervisana su za Trge slobode.

Na tom mestu poslednjeg dana ove godine od 21 čas nastupiće Darko Rundek, a od 22 sata i 45 minuta svoje hitove “prašiće“ sarajevski “Plavi orkestar“ na čelu sa Sašom Lošićem. Sa njima svi prisutni i ući u novu 2018., a posle ove dvočasovne svirke na binu se penje popularni “S.A.R.S.“ sa frontmenom Žarkom Kovačevićem i ostalim članovima ove grupe iz Beograda.

Žurka na Trgu republike počeće mnogo ranije, pa će se, samim tim, ranije i završiti. Tačno u podne izlazi kreativni višebojac “Branimir i neprijatelji“, od 13 časova će se performansom i magičnim birtanskim rokenrol zvucima predstaviti “The Gift“, a u 14.45 izlazi “Jeuns“, najavljena kao novosadska afro-pozitiva. Termin između 16.15 i 17.30 namenjen je “Čičinim čvorcima“, lokalnim džezerima, a poslednji na Trgu republike nastupiće “Resident DJ Dirty“ sa šlagerima koje smo voleli.

Program u Studiju M odvijaće se na dve scene i na obe će trajati do pet sati ujutro. “Rejv bits stejdž“ u 20 sati otvara “Dark angel“, dva časa kasnije sviraće “Smt#ng“, a pola sata pre ponoći pojaviće se i Aleksandra Duende. Nakon nje, od 1.00 muziciraće Džon Akvaviva, a kraj na ovoj sceni obeležiće Kristijan Molnar, koji će prisutne zabavljati od 3 časa.

Na “Kejk bits stejdžu“ program takođe počinje u 20 časova, ali sa di-džejom “Pushta G“. Potom će se smenjivati “Vrh“ (21.00), “Krešo Bengalka live“ (22.00), “Rasheed i Yeah left“ (23.15), “Fat Gold“ (1.30) i “Pizzaboi“ (3.00).

Dunavski park – Ledena šuma biće prilagođena najmlađima. Već u 11 časova, pa u narednih dvadeset minuta predstaviće se plesni studio “Dance revolution“, od 11.40 igraće se predstava “Muzika ili ništa“, kreativnog studija “Čarolija“, Dečiji hor “Zvončići“ nastupiće u 12.30, za 13 sati je planiran interaktivni koncert “Avantura leteće gitare“ Branimira Rosića, a u 13.40 pa sve do 14 časova Deda Mraz će se obraćati mališanima i crtaće se i po statui, pod okriljem dramskog studija “Teatrilo“.